Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: maandag 1 september 2014, 17:43

  • banner lightning.gif

Leiden - maandag 1 september 2014, 17:32
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Oud-klasgenoten Kooiparkschool houden reünie

Leerlingen die vroeger naar de Kooiparkschool gingen, houden op 4 oktober een reünie. Oud-klasgenoten die in de periode van 1955 tot en met 1963 naar de school gingen, hielden in november 2011 ook al een reünie. Ditmaal is de reünie opengesteld voor iedereen die ooit naar de Leidse school ging.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 16:00
Rolf Eijgenraam - 0 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Demonstratie tegen Rijnlandroute met onthulling kunstwerk

Bij een demonstratie tegen aanleg van de Rijnlandroute waren afgelopen zaterdag enkele tientallen belangstellenden aanwezig. Het protest vond plaats bij Ommenabij, op de grens van Leiden, Wassenaar en Valkenburg. Er werd een acht meter hoog kunstwerk onthuld als statement tegen de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en Katwijk.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 14:34
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Staatssecretaris Dekker opent academisch jaar Universiteit Leiden

In de Pieterskerk wordt vandaag door de Universiteit Leiden het begin van het academische jaar gevierd. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker zal een toespraak houden.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 14:07
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Verrassend mooi weekeinde vol muziek, mode, hapjes en drankjes

Leiden heeft het laatste bruisende weekeinde van de zomervakantie achter de rug. Het Verrassend Winkelweekend stond dit keer in het teken van mode en muziek, maar ook de tweede editie van Rrrollend Leiden zorgde voor extra volk in de binnenstad.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 13:27
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Uitslag fotowedstrijd Technolab vanmiddag op Sleutelstad FM

In de afgelopen zomervakantie organiseerde Technolab Leiden de fotowedstrijd 'De vakantie over bruggen'. Van 14 juli tot en met 29 augustus konden Facebook vrienden van Technolab Leiden foto's van bruggen of van details van bruggen posten op de Facebook pagina. De inzendingen zijn erg divers en vanuit de hele wereld werden de bruggen ingezonden.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 12:43
Gideon Roggeveen - 0 reacties Artikel met audio

Met de Leidse dichter Cees van Hoore startte afgelopen zaterdag het derde seizoen Cultuur071 op Sleutelstad FM. Eveneens te gast was Wim Kuin, initiatiefnemer van het EVEN OPEN project aan de breestraat. Een pop-up kunstwarenhuis. Julia Blok en Berend Broekhuijsen deden een oproep voor 'The Biggest Draw' de grootste stoepkrijtstraattekening van Leiden. Luister hier de uitzending terug. Volgende week ik saxofonist Tom Beek studiogast.

Lees meer »

Leiden - maandag 1 september 2014, 10:40
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Waterpret in Museum Boerhaave zorgt voor drukste zomer ooit

Museum Boerhaave heeft met 16.300 bezoekers haar drukste zomer ooit beleefd. Dat waren 70% meer bezoekers dan vorig jaar zomer. Onder het publiek van het Rijksmuseum van de Natuurwetenschappen en de Geneeskunde waren voornamelijk gezinnen met kinderen.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 29 augustus 2014, 14:32
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Leidse musea presenteren zich op Amsterdamse Uitmarkt

Tot en met zondag presenteren de Leidse musea zich op de 37e Uitmarkt in Amsterdam. De start van het culturele seizoen is ook voor Leiden de gelegenheid bij uitstek om zich te presenteren aan cultuurminnend Nederland. In de Bankgiro Loterij Museumgalerij presenteren de Leidse musea zich in een de 'museumstraat' met Museum De Lakenhal, Museum Boerhaave. Rijksmuseum Oudheden, Rijksmuseum Volkenkunde, SieboldHuis, Naturalis, Hortus Botanicus en Corpus: Reis door de mens. De musea werken in Amsterdam samen met Leiden Marketing.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 29 augustus 2014, 12:15
3 reacties

Afbeelding bij Winkeldieven op strooptocht in Haarlemmerstraat

De politie heeft gistermiddag om 14.00 uur op de Haarlemmerstraat drie winkeldieven opgepakt die even daarvoor in drie winkels hadden toegeslagen. Surveillerende agenten kregen het drietal in de gaten en toen zij met enkele tassen met artikelen een winkel verlieten, werden zij direct aangehouden. Het gaat om mannen van 22, 23 en 28 jaar oud.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 29 augustus 2014, 12:02
3 reacties

Afbeelding bij Wilhelminabrug in storing: Hoge Rijndijk afgesloten

De Wilhelminabrug op de Hoge Rijndijk vertoont kuren. De slagbomen gaan niet mer omhoog, waardoor het verkeer bij de kruising met de Kanaalweg vast staat. De weg is ter plaatse momenteel afgesloten voor alle verkeer, zo meldt de politie via Twitter.

Update 12.20 uur De storing is verholpen, het verkeer rijdt weer.

Lees meer »

Leiderdorp - vrijdag 29 augustus 2014, 09:53
0 reacties

Afbeelding bij Vlam in de pan in Leiderdorp: bewoner gewond

Bij een keukenbrand in een appartement aan de Bloemendaalselaan in Leiderdorp is gisteravond de bewoner gewond geraakt. De man was aan het koken toen de vlam in de pan sloeg. Daarbij liep hij brandwonden op aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees meer »

Leiden - donderdag 28 augustus 2014, 14:35
0 reacties

Afbeelding bij Black Albino's in Petit Restaurant De Valk

Komende zondag 31 augustus geven de Black Albino's wederom een optreden in Petit Restaurant De Valk aan de 2e Binnenvestgracht in Leiden. De groep vond zijn oorsprong in de jaren zestig op een bovenkamertje ergens in Den Haag. Hun grote voorbeelden waren Cliff Richard en the Shadows, maar ook de muziek van onder andere de Amerikaanse Ventures stonden bij de Black Albino's op het programma. Destijds traden ze in Leiden vaak op in ''t Hachje', in de volksmond 'het Achie' genoemd. 

Lees meer »

Oegstgeest - donderdag 28 augustus 2014, 10:34
0 reacties

Afbeelding bij Politie sluit A44 richting Amsterdam na kettingbotsing bij Oegstgeest

Bij twee aanrijdingen op de A44 ter hoogte van Oegstgeest is eerder vanmorgen een persoon gewond geraakt. Direct na de aanrijdingen sloot de politie de snelweg tussen Wassenaar en Leiden af in de richting Amsterdam. Het verkeer werd omgeleid via de A4. Bij beide botsingen waren drie auto's betrokken en in totaal 11 personen.

Lees meer »

Leiden - donderdag 28 augustus 2014, 10:27
0 reacties

Afbeelding bij Notoire fietsendief aangehouden in Voorschoten

In de vroege ochtend van woensdag hebben agenten op de Oranjewatering in Voorschoten een 51-jarige fietsendief uit Leidschendam aangehouden. De Leidschendammer werd door een getuige gezien toen hij rond 5.30 uur uit een schuur van een woning aan de Prins Mauritslaan te Voorschoten kwam.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 22:46
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Ontwikkeling Meelfabriek verder met nieuwe architect: breuk met Zumthor

Aan het einde van dit jaar of anders in elk geval begin 2015 start de bouw op het terrein van de Meelfabriek. Het gaat dan nog niet om de herontwikkeling van het industriële complex, maar om de realisatie van studentenwoningen langs de Waardgracht die worden gebouwd in opdracht van studentenhuisvester DUWO/SLS.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 18:17
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij 3 October Vereeniging zoekt meelopers

Een van de leukste onderdelen van Leidens Ontzet is volgens vele Leidenaren de Grote Optocht. Maar nog leuker dan kijken naar de stoet praalwagens, toneelgroepen en muziekgezelschappen, is zelf meelopen. De optochtcommissie van de 3 October Vereeniging is op zoek naar figuranten die een rol in de optocht willen vertolken.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 15:09
Chris de Waard - 2 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Blindenstrook Breestraat niet vergeten: wel nog steeds veel problemen met geleidestroken

Er is bij de herinrichting van de Breestraat wel degelijk gedacht aan de aanleg van een blindengeleidestrook. Dat laat de gemeente Leiden weten in reactie op onze berichtgeving van gisteren. Het eerste deel van de Breestraat krijgt bewust geen geleidestrook. Die wordt pas aangelegd vanaf de nieuwe Catharinasteeg. Die nieuwe winkelsteeg gaat de Breestraat met de Aalmarkt verbinden. Het rijksmonument Breestraat 68 wordt daarvoor gesloopt.

Lees meer »

Rijnsburg - woensdag 27 augustus 2014, 14:08
0 reacties

Afbeelding bij Daders dodelijke overval vergaten rugzak; politie zoekt eigenaar

Het rechercheam dat onderzoek doet naar de woningoverval op maandagochtend 4 augustus in Rijnsburg is op zoek naar informatie over een rugzak die door de overvallers werd achtergelaten. Het gaat om een zwarte rugzak van het merk Active Leisure. Het type is 'Mont Blanc 35'. Dit staat met witte letters op de tas. Ogenschijnlijk is de tas al een paar jaar oud.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 14:04
0 reacties

De politie heeft gisteren aan het einde van de middag op de Jacob van Campenlaan twee mannen aangehouden in verband met het kopen van gestolen kleding. De verdachten - een 26-jarige man uit Hoofddorp en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats - vielen op doordat een getuige had gezien dat de twee een sporttas in de bosjes aan de Jacob van Campenlaan hadden verstopt. Kort daarop kwamen zij weer terug om de tas uit de bosjes te halen, waarna zij er in een voertuig vandoor gingen.

Lees meer »

Oegstgeest - woensdag 27 augustus 2014, 13:59
0 reacties

Afbeelding bij Sigaretten geroofd bij inbraak supermarkt

Onbekenden hebben afgelopen nacht hun slag geslagen bij een supermarkt aan de Clusiushof in de Oegstgeester wijk Poelgeest. Rond 3.45 uur ging het inbraakalarm af. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de daders al gevlogen. De schuifdeuren waren geforceerd en er was een flinke hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. Forensische experts zijn direct gestart met het onderzoek.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 11:48
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Kermis en muziek in Pieterskerk tijdens Verrassend Winkelweekeinde

Vrijdag en zaterdag draait het Reuzenrad in de Pieterskerk. Midden in de kerk kunnen bezoekers vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur een kijkje nemen vanuit een negen meter hoog reuzenrad. Ook is de trans van de Pieterskerk open, waardoor er een prachtig uitzicht is over het historische centrum van Leiden en staan er in het schip van de kerk een grote schommel en een rodeostier. Voor de kleintjes is er een springkussen. In het Pieterskerkcafé is op beide dagen live muziek van singer-songwriters i.s.m. BIGGG! Smallband Festival.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 11:37
Chris de Waard - 3 reacties

Afbeelding bij Uur respijt voor foute fietsen bij Leiden Centraal

Mensen die hun fiets buiten de rekken zetten bij Leiden Centraal lopen het risico dat hun stalen ros bij terugkomst is verdwenen. De gemeente haalt al jaren de 'foute fietsen' weg en slaat ze op. Tegen een vergoeding kunnen ze dan weer worden afgehaald. Meestal moet er dan wel meteen een nieuw duur slot worden aangeschaft, want de gemeentelijke slijptol is onverbiddelijk.

Lees meer »

Leiden - woensdag 27 augustus 2014, 11:22
Chris de Waard - 13 reacties

Afbeelding bij Leidse jurist stopt met hulp aan anti-pietenbeweging

De Leidse jurist Frank King stopt met het adviseren van de tegenstanders van Zwarte Piet. King is de vele bedreigingen aan zijn adres zat. Ook kost het hem veel te veel tijd, zo zegt hij vandaag in het AD. Zijn advieswerk wordt overgenomen door mensenrechtenadvocaat Wil Eikelboom.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 19:00
Chris de Waard - 22 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Lenferink wil door als burgemeester van Leiden

Burgemeester Lenferink wil graag door als burgemeester van Leiden. Dat zei hij vanavond in het televisieprogramma 1Vandaag waar hij sprak over de manier waarop hij de komst van Benno L. naar Leiden heeft aangepakt. Dat zou hij nu anders doen, meer open. Toen hij de vraag voorgelegd kreeg of hij - nu hij tegen het einde van zijn tweede termijn als burgemeester in de Sleutelstad aanloopt - nog eens zes jaar burgemeester wil blijven in Leiden zei hij dat dat wel mooi zou zijn.

Lees meer »

Voorschoten - dinsdag 26 augustus 2014, 17:11
0 reacties

Afbeelding bij Scooterrijder gewond bij bijna-botsing in Voorschoten

Een scooterrijder en een automobilist in Voorschoten wisten vanmiddag een aanrijding tenauwernood te voorkomen door allebei hard te remmen. De automobilist wilde vanaf de Leidseweg rechtsaf de Mozartlaan inslaan en zag op het laatste moment de scooterrijder over het fietspad aankomen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 16:55
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Rrrollend Leiden breidt uit naar Den Haag

Komend weekeinde staan de foodtrucks van Rrrollend Leiden weer drie dagen bij de Pieterskerk. Het eetfestijn met mobiele restaurants beleeft tijdens dit Verrassend Winkelweekend de tweede editie. In de tweede helft van september volgt bovendien Rrrollend Den Haag aan het Lange Voorhout.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 16:43
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Zes aanhoudingen wegens autodiefstallen

De politie heeft gisteravond en vannacht zes autodieven aangehouden. Rond 21.10 uur gisteravond zagen agenten een gestolen auto op de A4 rijden. Het voertuig reed met drie inzittenden in de richting van Amsterdam. Agenten van de politie Leiden Zuid reden naar de snelweg en hebben samen met hun collega’s van de Landelijke Eenheid de auto tot stoppen gedwongen bij de afrit Roelofarendsveen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 16:17
Chris de Waard - 3 reacties

Afbeelding bij Geen blindenstrook in heringerichte Breestraat

Blinden en slechtzienden hebben er een hindernis bij als straks de Breestraat klaar is. In het verleden waren er altijd wel problemen met fietsen en andere zaken die ten onrechte op de gele ribbelstenen werden gezet, maar in de nieuwe situatie is de blindengeleidestrook helemaal verdwenen. Blinden zouden wel gebruik kunnen maken van de gevel, zo is de gedachte bij de ontwerpers. Voor slechtzienden is er een strookje gele stenen tussen de stoep en de blauwe natuurstenen gevelrand aangelegd.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 15:43
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij 11-Jarige Leidse DJ Flor in Holland's Got talent

De 11-jarige Leidse dj Florent Labrujère staat aan de vooravond van een landelijke doorbraak. Op zaterdag 6 september wordt zijn televisie-auditie uitgezonden in Holland's Got Talent bij RTL4.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 26 augustus 2014, 15:28
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Na Vogelhoff nu ook Bijenhoff in Oostvlietpolder

Afgelopen zaterdag werd tijdens de Leidse Hooidagen in 't Vogelhoff in de Oostvlietpolder een bijzondere samenwerking bezegeld. Het ROC Leiden, GAAGA architecten, het Zuid-Hollands Landschap en gemeente Leiden hebben afgesproken om samen te gaan werken aan de realisatie van 't Bijenhoff.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

Aanmelden nieuwsbrief