(Foto's: Jan Frensen en Regio15)

Explosie bij appartement in complex aan Opaalstraat

De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal ingezet na een explosie, gevolgd door brand, in een appartementencomplex aan de Opaalstraat in Leiden. Een politiehelikopter heeft enige tijd boven het incident gecirkeld.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Een snelle eerste controle door de brandweer wees uit dat van brand geen sprake was. Wel had er een ontploffing plaatsgevonden bij een woning op de vijfde verdieping. Een van onze eigen medewerkers woont in de directe omgeving en meldde dat het leek alsof de deur eruit geblazen werd. Meerdere mensen uit de omgeving laten aan Sleutelstad weten rond 13.30 uur een harde knal te hebben gehoord.

De politie heeft een ‘plaats delict’ gemaakt bij de woning. Beneden op een parkeerplaats bij de flat is een afzetlint aangebracht rond een geparkeerde auto waar een van de zijruiten van is gesneuveld. Ook lag er voor de geparkeerde auto een fiets op de grond met iets bruins wat op een zak/tas lijkt. De politie doet verder onderzoek naar de explosie.

  • (Foto: Jan Frensen)
    (Foto: Jan Frensen)
  • (Foto: Jan Frensen)
    (Foto: Jan Frensen)
  • (Foto: Regio15)
    (Foto: Regio15)
  • (Foto: Regio15)
    (Foto: Regio15)
112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×