Met dit bedrag kan de tuin van het nieuwe hospice gerealiseerd worden. (Video: Brigit Disseldorp)

Hospice de Mare Leiderdorp ontvangt 150.000 euro van Roparun

Hospice de Mare in Leiderdorp ontving vrijdag een cheque ter waarde van 150.000 euro. Deze kregen zij overhandigd van stichting Roparun. De overhandiging vond plaats bij de nieuwbouw van het hospice.

Lesly Wolters, directeur van Roparun en Francisca Olsthoorn, projectadviseur Goede Doelen, hebben de cheque officieel overhandigd aan Hospice de Mare.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij deelnemers in teamverband een sportieve prestatie leveren. Hiermee halen zij geld op voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Hospices sluiten ook aan bij dit motto en er wordt dus ook geregeld een donatie gedaan aan een hospice.

Hospice de Mare wordt grotendeels gerealiseerd door de steun en donaties van fondsen en andere partijen. De nieuwbouw van het nieuwe hospice in Leiderdorp gaat voorspoedig. De planning is om in mei 2024 de deuren te openen en de eerste gasten te verwelkomen. Met het bedrag dat is opgehaald met de Roparun wordt de tuin van het nieuwe hospice gerealiseerd.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×