De profielschets werd donderdagavond in ontvangst genomen door Commissaris van de Koning Jaap Smit. (Video: Robbert Beurse).

Profielschets nieuwe burgemeester Leiderdorp overhandigd aan Commissaris van de Koning

De vertrouwenscommissie die de komende maanden de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Leiderdorp gaat begeleiden is donderdagavond benoemd. De fractievoorzitters van alle partijen hebben er zitting in. Voorzitter is LPL-leider Hugo Langenberg van de grootste partij in de Leiderdorpse gemeenteraad. Burgemeester Laila Driessen gaat in november met pensioen.

Langenberg overhandigde de opgestelde profielschets voor de opvolger van Driessen donderdagavond aan Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. De functieomschrijving werd de afgelopen periode opgesteld, waarbij ook inwoners van Leiderdorp via een enquête input konden leveren.

Inwoners en ondernemers mochten meedenken over de profielschets. De burgemeester is het boegbeeld en het gezicht van de gemeente is een van de belangrijke punten die bij de uitvraag naar voren kwam.

De vertrouwenscommissie bestaat uit fractievoorzitter Hugo Langenberg van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL), Olaf McDaniel van GroenLinks-PvdA, Frank van Noort (VVD), D66-fractievoorzitter Prachee van Brandenburg, Medea Hempen van het CDA en voorman Arie Janssen van de CU-SGP.

 

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×