Tientallen Leidenaren kwamen in maart van dit jaar af op de eerste brainstorm-sessie over 71x071. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stadslab presenteert 71 Leidse trends

Via New York en Mumbai zijn de ‘urban trends’ nu ook in Leiden aangekomen. 71 Stedelijke trends, van sociaal ondernemen tot de biodiverse stad. Een van de bestuursleden, Gijsbert van Es, kwam op het idee dit naar Leiden te halen toen hij in Museum Guggenheim in New York de ‘100 urban trends’ zag. De Leidse Stijlgroep werkte dit plan vervolgens verder uit. Onder de naam 71×071 gaan ze nu op zoek naar 71 kansen voor Leiden voor de periode 2015 – 2020. Hierbij gebruiken ze de New Yorkse lijst als inspiratiebron en zien ze toe op voldoende variatie binnen alle denkbare terreinen, zoals erfgoed, vrije tijd en duurzaamheid.

Audiofragment: Sebastiaan van Loosbroek in gesprek met Lot Vegter over het project 71×071.

Projectcoördinator Lot Vegter is trots op het nieuwe project: “Het doel is om mensen samen te brengen en om te laten zien hoe mooi Leiden is. Studenten en scholieren werken hiervoor samen met professionals om elke trend middels een artikel of video neer te zetten. Dit wordt tijdens de lustrumviering van Stadslab, eind november, gepresenteerd op de website www.71×071.nl.”

Ondanks het enthousiasme zijn nog niet alle 71 plekken vervuld. Studenten kunnen zich via info@leidsestijl.nl nog aanmelden.

Dit is een bijdrage van Loes van Niekerk, Sebastiaan van Loosbroek, Vera van der Kaap, Jennie Barbier, Tessa Moolenaar en Daan Jongen. Studenten van de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×