Studentkandidaten ChristenUnie: “We gaan voor visie, niet voor beloften”

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begint al aardig op gang te komen. Bij de ChristenUnie staan veel jongeren klaar om zich namens die partij in te zetten voor de stad. Met drie studenten in de top-6 van de kandidatenlijst levert de ChristenUnie als enige partij zoveel studenten af op zoveel hoge posities. 

Lijsttrekker, gemeenteraadslid en student Mart Keuning is stellig over de koers van de partij. “Onze visie is duidelijk: betrouwbaar bestuur, een sociale stad, een groene stad. Wij willen graag dat deel van de mensen vertegenwoordigen dat het met onze visie voor de stad eens is”, vertelde hij in Stud071. 

Audiofragment: Studenten Mart Keuning en Hepke Deelstra (ChristenUnie) bij Stud071 over de campagne GR2014. 

Aan verkiezingsbeloften doet de partij dan ook niet. “Het wordt een heel ingewikkelde campagne als je het iedereen naar de zin wilt maken”, meent Mart. Zijn woorden worden onderstreept door Hepke Deelstra (nr. 6), een van de andere studenten op de lijst. “Mensen kiezen voor ons om wie we zijn, en niet om wat we beloven.” 

De partij heeft zich altijd sterk gemaakt voor studententhema’s, zoals het zwartboek huurleed en de aanpak van huisjesmelkers. Maar dat maakt de ChristenUnie niet een partij uitsluitend voor studenten. Mart: “We zijn er voor iedere Leidenaar. We geloven in onze visie voor de stad.”

De ChristenUnie profileert zich als sociaal en solide. Zo wil de partij zich inzetten voor mensen die het even niet zelf kunnen. Verder wil de ChristenUnie parkeeroplossingen voor de hele stad, en het probleem niet telkens doorschuiven door blauwe zones. Ook zet de partij in op degelijk (financieel) bestuur. “We gaan geen steun geven aan projecten die alleen voor prestige worden gedaan”, stelt Mart.  

Op dit moment heeft de ChristenUnie één zetel. Mart laat zich niet verleiden tot een uitspraak over een wenselijk zetelaantal. “Als er mensen zijn ter waarde van een zetel die het met ons eens zijn, vind ik dat net zo mooi als dat tien zetels zijn.” Hepke wil zich naast de campagne ook sterk maken voor een lokale jongerenafdeling. “Ik wil graag laten zien welk geluid de ChristenUnie heeft, en andere mensen te motiveren om ook actief te worden bij de ChristenUnie. Bijvoorbeeld kijken of we jongeren samen kunnen bundelen om een jongerenafdeling op te kunnen richten.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×