Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed
  • banner idd%20kerst.gif

Leiden - dinsdag 5 maart 2013, 17:32
Chris de Waard - Artikel met audio

|

De uitbreiding van Stedelijk Museum de Lakenhal kan niet helemaal volgens plan worden uitgevoerd. Bij het opstellen van het Programma van Eisen (PvE) voor de renovatie en uitbreiding is gebleken dat niet alle wensen kunnen worden gehonoreerd binnen het budget van 16 miljoen euro. "Er moeten scherpere keuzes gemaakt worden en daarvoor nemen we nu wat meer tijd", aldus wethouder De Haan van cultuur. In een brief aan de raad kondigt hij onder meer aan dat de procedure voor de selectie van een architect wordt verlengd totdat het PvE definitief is vastgesteld.

Audiofragment: Wethouder De Haan over de renovatie van De Lakenhal.

Verzend

Reacties

Museumbezoeker 6 maart '13, om 17:01

Zo zie je maar, te veel culturele projecten en te hoge ambities in ons knusse stadje. Nu is er onvoldoende geld voor de Lakenhal. Misschien een tip: zet er een overdekte bovenmaatse badkuip tegenaan, daar is geen architect meer voor nodig.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/22/het-nieuwe-stedelijk-een-badkuip-met-verrassende-contrasten/

Museumbezoeker 2 16 maart '13, om 14:29

Zie vandaag

http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article21252813.ece

Daarin staat:

De restauratie en uitbreiding van het Leidse museum De Lakenhal gaat zonder ingrijpen geen 16, maar 30 miljoen euro kosten.

Vrijdag lekte uit, dat het totaalbedrag zou kunnen uitkomen op 30 miljoen euro, bijna twee keer het beschikbare budget. Daarmee geconfronteerd, bevestigt de wethouder het bedrag. Hij nuanceert het wel. Hij laat weten dat het gebaseerd is op ’een eerste globale ambtelijke conceptversie, waarin nog niet-vastgestelde ambitieniveaus, ruimtevraag en restauratieopgaven allemaal opgeteld worden’.

--- --- --- ---

Wat een een geknoei, wat een verhullende wartaal van deze wethouder.
Hij kan beter de eer aan zichzelf houden en opstappen.

Aanmelden nieuwsbrief