Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed
  • banner idd%20kerst.gif

Leiden - dinsdag 5 maart 2013, 12:36
-

|

Sinds gisteren hoeven Leidenaars die hun identiteitsbewijs verloren hebben, geen aangifte bij de politie meer te doen. Zelfs bij diefstal van het rijbewijs, paspoort of de identiteitskaart is dat niet meer nodig, al is het wel verstandig. Met ingang van 4 maart kunnen inwoners bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal tekenen en tijdens hetzelfde bezoek meteen een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Om misbruik te voorkomen controleert de medewerker van de gemeente de melding van vermissing. Bij vermoeden van misbruik verwijst de gemeente de aanvraag van vermissing door naar de politie voor nader onderzoek. Valse meldingen worden streng aangepakt. Meer informatie staat op www.leiden.nl/paspoort.

Verzend

Aanmelden nieuwsbrief