Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed
  • banner idd%20kerst.gif

Voorschoten, Leiden - vrijdag 20 juli 2012, 13:36
-

|

Woensdag zijn twee Roemenen van 37 en één van 30 aangehouden op verdenking van 'shouldering', of wel het meekijken over de schouder van iemand die zijn pincode intoetst. Een 75-jarige Leidse had rond 10.15 uur geld opgenomen bij een geldautomaat aan het Planciusplantsoen in Voorschoten. Vlak voordat ze haar pas weer uit de automaat wilde halen, werd ze aangesproken door een man die vertelde dat er een briefje van tien euro op de grond lag. De vrouw bukte om het biljet op te rapen en haalde daarna haar pasje uit de pinautomaat. Toen de Leidse even later wilde afrekenen bij een tankstation, ontdekte ze dat ze niet meer haar eigen pasje bij zich had, maar een ander. Navraag bij de bank leerde bovendien dat er een flinke hoeveelheid geld van haar rekening gehaald was.

Een getuige had het voorval op het Planciusplantsoen gezien. Omdat hij het niet vertrouwde, had hij de politie gebeld. De getuige kon een goede omschrijving geven van de auto waarin een aantal mannen was weggereden. Daardoor kon de politie de auto op de Witte de Withlaan staande houden. Er zaten drie mannen in. Eén van hen had een groot geldbedrag op zak. Dat kwam precies overeen met het bedrag dat van de rekening van de 75-jarige vrouw was opgenomen. De drie zijn aangehouden.

Verzend

Reacties

Elias de Boer 21 juli '12, om 00:33

Fokke en Sukke hebben het begrepen.

http://www.foksuk.nl/nl/?cm=79&ctime=1342735200&cid=6028

;-)

Profielfoto van Johan VolkersJohan Volkers
Stuur Johan Volkers een mailtje
21 juli '12, om 13:06

Dank aan de getuige en het kordate optreden van de politie.
Mensen moeten van elkaars spullen en geld afblijven!

Leidenaar 21 juli '12, om 18:53

shouldering oftewel 'schouderen' oftewel 'over de schouder heen kijken'

D. Ombo 22 juli '12, om 02:46

Engels is veel interessanter.

Aanmelden nieuwsbrief