Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed
  • banner idd%20kerst.gif

Leiden - dinsdag 18 juli 2006, 01:37
Chris de Waard - Artikel met fotoreportage

|

Afbeelding bij Succesvolle jubileumeditie voor Werfpop

Het Leidse duo Wipneus & Pim sloot de 25e Werfpop zondagavond af. (Foto's: emile van Aelst).

Werfpop heeft definitief wortel geschoten in het Leidse Hout. Het festival dat in 1982 voor het eerst werd georganiseerd in het Van der Werfpark is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een enorm evenement. Trok de eerste Werfpop zo'n 1500 bezoekers, op de 25e editie kwamen ruim 20.000 mensen af. De organisatie blikt dan ook vermoeid, maar zeer voldaan terug op afgelopen zondag.

 

Verzend

Reacties

Hans 18 juli '06, om 09:08

Ja was weer leuk. Goeie sfeer en prachtig weer ook. Wel een vrij slecht geluid. Soms was er door de harde bassen verder niets van het geluid hoorbaar. Ik ga er van uit dat de organisatie hier of op de werfpopsite ook nog even gaat vermelden waar je je teveel gekochte consumptiebonnen weer terug kan wisselen naar de wat meer reguliere Euro's.

Thomas 18 juli '06, om 15:42

Het was gezellig maar de muziek was bagger slecht. Het zijn allemaal van die net niet bands. Kunnen ze niet minder bekende, maar betere bands programmeren. Kost minder en geef je die bands ook is een groot publiek.

Hans 19 juli '06, om 09:28

Tja Thomas. Daar ben ik het echt volkomen mee eens. 1 of 2 bekende bands en de rest gewoon Leidse bandjes bijvoorbeeld(Hee er was ooit zo'n festival, met net zo veel aanloop en dat heette Pleinpop). Er zal geen mens minder om komen en je doet ook nog eens wat voor de eigen popscene. Deze 25 ste editie stonden er 0 Leidse bands, maar als je de animo (behalve voor de eerste band) van het publiek zag (bijna niemand voor het podium bij de 2e, 3e en 4e band), ga je je toch afvragen of de programmeurs niet, net als bij radio 3, door de platenbonzen verteld wordt wat er op zo'n festival moet spelen.


Ik vind Werfpop altijd heel gezellig, maar het weer, de lokatie en de logistieke faciliteiten hebben daar eigenlijk het meest mee te maken. Eigenlijk is het verder een behoorlijk gemiste kans.

Jort 19 juli '06, om 13:12

ah! ik schaam me kapot daar sta ik dan op de startpagina van leiden met een gitaar in mijn handen xD!
maar jullie moeten niet zeuren nailpin was best goed en gem ook, alleen jammer van postman dat hij zijn chick niet had meegenomen. jawat was zeer slecht... en wipneus en pim was een super feest iedereen deed ook gezellig mee, de onbekende bands voor mij, o.a. textures was bar slecht... er stonden amper fans/mensen en niet bepaald mijn muziek smaak maar
zelf vond ik, als eerste keer @ werfpop als alkmaarder helemaal geweldig! volgend jaar weer!


gr. Jort

daysleeper 19 juli '06, om 16:01

Nailpin was erg goed, deze band speelt in Belgiƫ op festivals als Werchter, super dat Werfpop zo'n band kan boeken. Bij textures was het geluid slecht, jammer want ook deze jongens hebben best wat in hun mars. Verder vond ik alleen Jawat! tegen vallen, maar dat is misschien meer een kwestie van smaak....

De behoefte naar mee Leidse bands snap ik wel. Er is in Leiden te weinig ruimte voor jong talent, en de gemeente stimuleert dit ook te weinig. Maar ik denk niet dat dit ten koste moet gaan van de "grote" acts. Waarom niet een derde podium acter op het veld ofzo... ruimte zat!

 

simon 23 juli '06, om 07:33

Jullie moeten niet zo zeiken, het is een gratis festival waar hard aan gewerkt is, en dan kan je het niet iedereen naar het zin maken, probeer maar eerst je eigen verjaardag te organiseren.

Aanmelden nieuwsbrief