Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: vrijdag 25 juli 2014, 13:33

Leiden - vrijdag 25 juli 2014, 13:27
0 reacties

Afbeelding bij Leidenaar gepakt met 30 kilo hennep

Agenten hebben donderdagmorgen op de A58 bij Wouw twee mannen aangehouden die tientallen kilo's hennep in de auto hadden liggen. Het gaat om een 29-jarige man uit Sittard en een 22-jarige man uit Leiden. De hennep is in beslag genomen. De mannen blijven voorlopig vastzitten op het politiebureau in Bergen op Zoom. 

Lees meer »

Zoeterwoude - vrijdag 25 juli 2014, 11:48
0 reacties

Afbeelding bij Slachtoffer aanrijding Zoeterwoude alsnog overleden

Het 20-jarige meisje uit Zoeterwoude dat vorige week woensdag zwaar gewond raakte bij een aanrijding in Zoeterwoude is aan haar verwondingen overleden. Het meisje fietste 's middags over de Burgemeester Detmersweg toen ze op de kruising met de Dirk van Santhorstweg werd aangereden door een 24-jarige automobiliste uit Zoetermeer.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 25 juli 2014, 10:49
1 reactie

Afbeelding bij Picknickkleedjes voor bezoekers Cultuurfestival Picknick

Het promotieteam van Supporter van Schoon deelt komende zondag gratis wegwerp-picknickkleedjes uit bij het Cultuurfestival Picknick dat wordt gehouden in het Van der Werfpark. De kleedjes zijn gefabriceerd van gerecycled plastic en kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot vuilniszak. De gemeente hoopt zo het park tijdens het festival schoon te houden en meeuwenoverlast te beperken.

Lees meer »

Leiden - donderdag 24 juli 2014, 11:57
Chris de Waard - 7 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Overlast bij Toornvlietstraat duurt voort

Wouter van Velzen woont op een prachtige plek in Leiden. Aan het water van de Zijl aan een autovrij plantsoentje. Toch is hij niet blij. Zijn woongenot en dat van zijn buren laat ernstig te wensen over. "Vooral in de zomer. Dan is de stank vaak niet te harden," zegt Van Velzen terwijl hij links en rechts de hondendrollen aanwijst in het gras voor zijn huis.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 18:05
Jos Moesman - 0 reacties

Afbeelding bij Leiden staat stil bij slachtoffers vliegramp

In Leiden werd en wordt vandaag op verschillende manieren invulling gegeven aan de dag van nationale rouw. Zo hingen de vlaggen op het stadhuis en andere overheidsgebouwen halfstok. Veel Leidenaren hebben de uitnodiging om ook te vlaggen ter harte genomen. Overal in de stad hangt de driekleur halfstok.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 16:34
0 reacties

De officier van justitie eist een taakstraf van 180 uur voor een 43-jarige rechtenstudent uit Wassenaar die een examencommissievoorzitter met de dood zou hebben bedreigd. De verdachte ontkent. "Ik weet ook niet wat er is gebeurd, maar ik heb die brief niet gestuurd," zo meldt universitair weekblad De Mare. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 16:12
Chris de Waard - 1 reactie Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Heijmans bouwt ongelijkvloerse kruising Bio Science Park

Tijdens een bijeenkomst in Restaurant Second Level, op de tweede etage van Level Leiden, is gisteren bekend gemaakt dat Heijmans is geselecteerd als bouwer van de ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan. Met de aanpassing van de weg wordt het Bio Science Park beter ontsloten, ook moet de reconstructie bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 15:20
0 reacties

Afbeelding bij Schooldirecteur De Haan van Visser 't Hooft Lyceum vertrekt

Directeur Truus de Haan van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden heeft haar functie neergelegd en vertrekt bij de school. Reden voor haar vertrek is dat het leiding geven aan de school haar zwaar viel. De functie wordt overgenomen door interim-bestuurder Co Huisman. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 12:09
0 reacties

Afbeelding bij Prestigieuze subsidie voor Naturalis-onderzoeker Freek Vonk

Voor zijn onderzoek naar gifslangen heeft Dr. Freek Vonk, onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center, een VENI-subsidie van een kwart miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Freek Vonk gaat het geld gebruiken om de genomen (het DNA-profiel) van twee giftige slangensoorten op te helderen.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 01:06
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Sleutelstad 93.7 FM past programmering aan

In verband met de Dag van Nationale Rouw heeft Sleutelstad FM vandaag een aangepaste programmering. De muziek is aangepast en om 16.00 uur zullen we ook op de radio een minuut stilte in acht nemen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 15:23
Chris de Waard - 14 reacties

Afbeelding bij Omwonenden moskee verliezen kort geding

De omwonenden van het te bouwen Islamitisch Centrum aan de Ter Haarkade hebben het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen om de bouw stil te leggen. Met hulp van Leefbaar Leiden raadslid Tomas Kok stapte een groep omwonenden naar de rechter omdat bij de moskee te weinig parkeerplaatsen zouden worden aangelegd. Ook wordt de molenbiotoop niet gerespecteerd. Door de hoogte van de minaret vangt de molen in de toekomst waarschijnlijk minder wind dan nu en dat mag in principe niet. De provincie verleende er echter een ontheffing voor.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 12:02
Chris de Waard - 10 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Leidse parkieten krijgen naam en nummer

Al 85 in het wild levende halsbandparkieten in Leiden hebben de afgelopen periode een penning om de hals gekregen. Onderzoeker Roelant Jonker van het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden wil met het project 'Parkiet op nummer' in kaart brengen hoe de Leidse parkietenpopulatie zich ontwikkelt: "We willen heel graag weten waar de parkieten zich ophouden. Ook zijn we benieuwd naar de omvang van de populatie en de levensduur van de Leidse parkieten."

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 11:48
1 reactie

Afbeelding bij Scouts Sint Josef verruilen stad voor park

Na 34 jaar heeft scouting Sint Jozef afscheid genomen van het clubgebouw achter de Sint Josephkerk in Leiden. Afgelopen weekeinde verhuisden tientallen vrijwilligers de tenten, kisten en ander scoutigmateriaal naar het nieuwe onderkomen in park Matilo. 

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 11:35
0 reacties

Afbeelding bij Sleutelstad zendt Zomerse 50 uit

Wat zijn de 50 beste, leukste en zonnigste zomerhits van 2014? Dat bepaal je zelf. Sleutelstad 93.7 FM zendt op zaterdag 16 augustus de Zomerse 50 uit. Luisteraars kunnen tot en met zondag 10 augustus hun persoonlijke top 5 invullen en zo meehelpen om de lijst samen te stellen. 

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 09:34
0 reacties

Afbeelding bij Handvol verkeersovertredingen bij drukste Werfpop ooit

De politie heeft zondagavond tijdens Werfpop bij de Leidse Hout een verkeerscontrole gehouden. Tussen 15.30 uur en 00.30 uur werd tegen 11 bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed van alcohol. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. Twee personen bleken helemaal geen rijbewijs te hebben en kregen daarvoor een proces-verbaal. Verder bleken 35 bromfietsen opgevoerd te zijn en waren van een brommer de remmen niet goed. 

Lees meer »

Leiderdorp - dinsdag 22 juli 2014, 09:26
0 reacties

Afbeelding bij Check vakantieverkeer door politie en ANWB

Afgelopen vrijdag heeft de politie in samenwerking met de ANWB langs de A4 in Leiderdorp een controle gehouden die was gericht op recreatieverkeer. Agenten controleerden in totaal 43 voertuigcombinaties en schreven een aantal bekeuringen uit. Drie van de combinaties waren overbeladen en één bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Lees meer »

Leiden - maandag 21 juli 2014, 09:29
Gideon Roggeveen - 6 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Serie zomerprogramma's Gesprek071 van start op Sleutelstad FM

Net als vorig jaar kun je deze zomer op de zondagavonden luisteren naar Gesprek071. Slow radio op de zondagavond. Geen haast, geen snelle praat en ultrakorte soundbites maar tijd voor een echt gesprek. Het programma, van 23u tot middernacht wordt gepresenteerd door Gideon Roggeveen en Anne Jonas. In de eerste aflevering die zondag 20 juli plaatsvond was raadslid voor Leefbaar Leiden Tomas Kok te gast.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 15:16
Chris de Waard - 15 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij CDA wil steun van de stad in actie tegen betaald parkeren

Een ordinaire belastingverhoging. Dat is volgens het CDA Leiden de uitbreiding van het betaald parkeren in Leiden. De partij is een actie gestart om de parkeerplannen van de brede Leidse coalitie van D66, VVD, PvdA en SP te stuiten.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 15:03
Chris de Waard - 2 reacties

Afbeelding bij Twee kwekerijen gevonden in garageboxen

Woensdag is in twee garageboxen aan de Purcellstraat in Leiden een hennepkwekerij aangetroffen. Na een melding gingen agenten een kijkje nemen. Dat werd ze makkelijk gemaakt, want een van de garageboxen stond open. Binnen werd een kwekerij ontdekt. Op basis van sporen die de politie ter plaatse aantrof, werd besloten om ook de naastliggende garagebox te openen. Ook daar bleek een kwekerij in werking. Beide kwekerijen zijn ontmanteld.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 14:10
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Cultuur071 sluit seizoen af met concert in Scheltema

Het Sleutelstad-programma Cultuur071 heeft het seizoen afgelopen woensdagavond afgesloten met een avondvullend podiumprogramma in Scheltema Leiden. Een hele serie Leidse en aan Leiden verbonden artiesten verzorgde tussen 20.00 uur en 01.00 uur optredens in het theatercafé in de Marktsteeg. Scheltema was voor de gelegenheid sfeervol aangekleed, zodat er een relaxte zwoele zomeravondsfeer heerste.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 14:01
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Betaald parkeren op Morssingelterrein

Op het Morssingelterrein - het binnenterrein van de flats aan het Stationsplein - zet de gemeente Leiden de parkeerplaatsen voor vergunninghouders om in parkeerplaatsen voor betaald parkeren. Op het hele terrein kunnen dan zowel vergunninghouders als bezoekers parkeren. Volgens het college is dat een stuk duidelijker dan de huidige situatie. (Foto: Chris de Waard).

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 13:52
0 reacties

Afbeelding bij R-net bussen gaan via Plesmanlaan rijden

De R-net bussen die tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk gaan rijden, zullen in Leiden via de Plesmanlaan gaan. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de provincie, de betrokken gemeenten, het LUMC en de Universiteit. De partijen hadden drie opties op het oog. Via Nieuw-Rhijngeest / Wassenaarseweg, het Bio Science Park en de gekozen variant over de Plesmanlaan.

Lees meer »

Zoeterwoude - vrijdag 18 juli 2014, 12:11
0 reacties

Afbeelding bij Grote brand bij Slingerland Potgrond Zoeterwoude

Gisteravond heeft er een grote uitslaande brand gewoed in de leegstaande bedrijfsruimten van Slingerland Potgrond in Zoeterwoude. Door de brand zijn er mogelijk asbestvezels vrijgekomen in de omgeving van de nabijgelegen panden aan de Zuidbuurtseweg en de Geerweg. De bewoners van een achttal woningen kregen gisteravond al snel te horen dat uit een eerste onderzoek naar voren is gekomen dat er geen asbestverdacht materiaal in de omgeving van hun panden is gevonden. Dat laat de gemeente Zoeterwoude weten.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 11:50
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Roelof Bosscher tweede Stadsfotograaf van Leiden

Gistermiddag is de foto-expositie 'Stadswachters' in de Pieterskerk geopend. Het is een overzicht van het werk dat de eerste Leidse Stadsfotograaf Rob Overmeer het afgelopen jaar maakte. Tijdens de opening van de 52 foto's tellende tentoonstelling is ook zijn opvolger bekend gemaakt. Roelof Bosscher mag zich vanaf nu een jaar lang Stadsfotograaf van Leiden noemen. Vanaf 1 augustus publiceert het Leidsch Dagblad elke week een van zijn foto's. Bosscher werd geselecteerd uit de inzendingen van de 'open-call' die de Stichting Stadsfotograaf Leiden eerder dit jaar uitschreef.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 18 juli 2014, 10:39
0 reacties

Afbeelding bij Cultuurfestival Picknick in Van der Werfpark

Drie zomerse zondagen zal het Van der Werfpark in het teken staan van het Cultuurfestival Picknick. Op 27 juli, 10 en 24 augustus zijn er verschillende optredens op twee podia van ondermeer de Zuid-Afrikaanse swing & jive band The Happy Notes Society en Lieve Bertha, Nederpop met een vleugje kleinkunst. Bovendien zijn er rond het standbeeld van burgemeester Van der Werf uiteenlopende marktkramen te vinden van verschillende Leidse ondernemers. Dit verschilt van kleding tot aan een kapster.

Lees meer »

Leiderdorp - donderdag 17 juli 2014, 16:10
0 reacties

Afbeelding bij Verdrinkingsslachtoffer Leiderdorp is 30-jarige man uit Eritrea

De identiteit van het stoffelijk overschot dat op vrijdag 4 juli in het water langs de Zijldijk in Leiderdorp werd aangetroffen, is bekend. Het gaat om een 30-jarige man afkomstig uit Eritrea. De man had geen vaste woon- en verblijfplaats. De recherche heeft geen aanwijzingen gevonden dat er sprake zou kunnen zijn van een misdrijf. De man is door verdrinking om het leven gekomen.

Lees meer »

Zoeterwoude - donderdag 17 juli 2014, 15:14
0 reacties

Bij een verkeersongeval op de Burgemeester Detmersweg is gistermiddag rond 14:50 uur een 20-jarige inwoonster van Zoeterwoude zwaargewond geraakt. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding tussen een personenauto en de fietser. Die gebeurde ter hoogte van de verkeerslichten bij de Papeweg. De 24-jarige automobiliste uit Zoetermeer bleef ongedeerd.

Lees meer »

Zoeterwoude - donderdag 17 juli 2014, 11:21
0 reacties

De politie is nog steeds op zoek naar de drie mannen die maandagavond om 23.30 uur langs de Papeweg ruim 40 plastic vaten hebben gedumpt vanuit een oranje busje. Wat er precies in heeft gezeten, weet de politie nog niet, dat onderzoek loopt nog. Wel gaat het zeer waarschijnlijk om drugsafval. De bus reed na de dumping weg richting Stompwijk / Zoetermeer.

Lees meer »

Leiden - woensdag 16 juli 2014, 17:00
Chris de Waard - 37 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Betaald parkeren vervangt blauwe zones buiten centrum

De blauwe zones verdwijnen uit het Leidse straatbeeld. In het collegeakkoord hebben D66, VVD, PvdA en SP afgesproken om in de wijken rond het centrum betaald parkeren in te voeren. De uitgangspunten voor het invoeren daarvan zijn nu klaar. Na de zomer worden ze besproken met de bewoners van de zogenaamde 'schilwijken'. Dat zijn de groene wijken op het kaartje. In oktober buigt de gemeenteraad zich erover.

Lees meer »

Leiden - woensdag 16 juli 2014, 16:33
Chris de Waard - 9 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Gemeente laat onderzoek doen naar omvang horeca in binnenstad

Hoeveel kroegen, restaurants, discotheken en broodjeszaken heeft een stad als Leiden eigenlijk nodig. Die vraag wil het Leidse college beantwoord zien in een marktonderzoek naar de omvang die de horeca in de Leidse binnenstad moet hebben. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar een stad met 120.000 inwoners. Ook de regiofunctie telt mee en bijvoorbeeld het aantal toeristen.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

Aanmelden nieuwsbrief