Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: dinsdag 19 augustus 2014, 19:29

  • banner lzv2014.png

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 19:13
Chris de Waard - 1 reactie Artikel met audio

Afbeelding bij Benefiet-voetbal: Wedstrijd voor Wout

Morgenavond wordt in Rijnsburg de 'Wedstrijd voor Wout' gespeeld. Het wordt een eerbetoon aan oud-profvoetballer Wout Holverda (56) die vorig jaar te horen kreeg dat hij aan Alzheimer lijdt. De opbrengst van de kaartverkoop en van de veiling gaat naar Alzheimer Nederland. De naamgever van de wedstrijd heeft beloofd om zelf ook een balletje mee te trappen op het veld bij Rijnsburgse Boys. Samen met een hele rits voetbalgrootheden van Sparta - dat is een van de oude clubs van Holverda - en Ajax. 

Lees meer »

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 15:12
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Zwembad De Vliet morgen weer open

Morgenochtend om 7.00 uur gaat zwembad De Vliet na een onvoorziene sluiting van vier dagen weer open. Door een storing liep het zwembad in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een deel leeg. Nadat de storing was verholpen, werd het zwembad opnieuw gevuld. Daarna moest het water op temperatuur komen en dat bleek langer te duren dan verwacht. Met name door het koude weer en de enorme hoosbuien waardoor vele liters ijskoud regenwater het zwembad invielen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 12:08
Chris de Waard - 2 reacties

Afbeelding bij Ontdek de natuur tijdens het Oostvlietpolderweekend

Tijdens het Oostvlietpolderweekend op 23 en 24 augustus is er van alles te beleven in de laatste Leidse groene polder. Zo houdt de Elza Hoeve aan de Vlietweg open dagen waarbij de bezoekers bijvoorbeeld kunnen zien hoe de koeien gemolken worden door een melkrobot. De kinderen mogen ponyrijden en de kalfjes aaien. Voor een pasgeboren kalfje mag zelfs een naam worden bedacht. Verder is er een kleine streekmarkt met producten uit de regio.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 16:55
0 reacties

Afbeelding bij 2e Fotofestival Leiden ook te bekijken in New York

De tweede editie van het International Fotofestival Leiden vindt plaats van 11 oktober t/m 8 november. Het Internationaal Fotofestival Leiden gaat dit jaar een unieke samenwerking aan. Het Fotofestival werkt dit jaar samen met Photoville New York. Dat betekent dat het werk van de 20 fotografen die door de jury worden geselecteerd, in New York te zien is.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 15:59
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Water te koud: Zwembad de Vliet nog een dagje dicht

Zwembad de Vliet is weer helemaal gevuld met water, maar toch blijft het zwembad nog even dicht. Afgelopen weekeinde liep er naar schatting 1,5 miljoen liter water weg na een technisch mankement. Zondag is het bad weer helemaal gevuld. Vandaag bleek het water echter nog te koud om in te kunnen zwemmen. Het opwarmen duurt vrij lang en daarom is De Vliet op z'n vroegst woensdag weer open voor de buitenzwemmers. Het zwemwater moet dan een temperatuur van 22 graden hebben bereikt.

Lees meer »

Katwijk - maandag 18 augustus 2014, 15:36
0 reacties

Afbeelding bij Tientallen catamarans in problemen bij Katwijk

Het was een druk weekeinde voor de verschillende reddingsbrigades langs de kust bij Katwijk en Noordwijk. Door de harde wind moesten de boten verschillende keren uitrukken. De grootste problemen ontstonden zaterdag bij de jaarlijkse Eneco Luchterduinen Catamaran Race. Daar raakten 20 van de 40 deelnemende zeilboten beschadigd.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 15:29
Ivo van Spronsen - 6 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Ernstige bodemverontreiniging in Groenoord

Leidenaren werden verleid een waterwoning te kopen in Groenoord; bij een woning kreeg de koper zelfs een boot. Toch werd het vaargenot niet erg bevorderd door de gemeente Leiden: de watergangen van Groenoord zijn nog steeds niet aangesloten op de grachten en Slaagsloot waardoor in de zomer modderige algenpoelen ontstonden.

Lees meer »

Noordwijk - maandag 18 augustus 2014, 15:27
0 reacties

Afbeelding bij Reddingsbrigade komt stuurloos schip te hulp

De reddingsbrigade in Noordwijk is vrijdag een jacht te hulp geschoten dat voor de kust van Noordwijk problemen met beide motoren kreeg. Reddingsboot De Steur ging er op af en toen bleek dat de schipper en een bemanningslid in orde waren is de reddingsbrigade van Scheveningen opgeroepen om het jacht naar de haven te slepen. De Steur was te klein om het grote schip te slepen. De grote Noordwijkse reddingsboot Paul Johannes ligt voor onderhoud in een scheepswerf.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 14:16
0 reacties

Afbeelding bij LGB gaat verder als Leiden University Pride

Wel student, niet hetero? Dan is de Leiden University Pride voor jou misschien de plek om gelijkgestemde studenten te ontmoeten. De Leiden University Pride (voorheen Leidsche Ganymedes Borrel) is het roze netwerk voor studenten, medewerkers en alumni van de Leidse Universiteit.

Lees meer »

Leiden - zaterdag 16 augustus 2014, 21:14
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Technische storing: zwembad leeggelopen

Vanmiddag keken zwemmers die hun baantjes wilden trekken in buitenbad De Vliet raar op. Ze zagen de bodem van het zwembad en moesten onverrichterzake huiswaarts keren. Nu zie je in een zwembad altijd de bodem wel, maar doorgaans door enkele meters helder water. Bij De Vliet was dan door een technische storing vandaag niet het geval. Het zwembad liep leeg.

Lees meer »

Leiden - zaterdag 16 augustus 2014, 11:42
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij De Zomerse 50 vanmiddag op Sleutelstad 93.7 FM

Om 13.00 uur start op Sleutelstad Radio de uitzending van de Zomerse 50. De afgelopen periode konden de luisteraars van 150 lokale zenders in Nederland en België stemmen op hun favoriete zomerliedjes aller tijden. Dat resulteert in een top 50 die in de tweede helft van augustus wordt uitgezonden via alle deelnemende radiostations.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 15 augustus 2014, 15:45
0 reacties

Afbeelding bij Potloodventer opgepakt in Leliestraat

Rond 15.00 uur is in de Leliestraat in Leiden een man op heterdaad aangehouden die zijn geslachtsdeel toonde. Een getuige belde meteen de politie die de man kon aanhouden.

Lees meer »

Oegstgeest - vrijdag 15 augustus 2014, 13:33
Chris de Waard - 3 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Loslopende koe zorgt voor files op A44

Een koe die bij Oegstgeest de A44 opliep, heeft voor de nodige consternatie gezorgd op de snelweg. Automobilisten gingen op de rem waardoor een flinke file ontstond. Wel werd daarmee voorkomen dat er ongelukken gebeurden. Agenten wisten de koe met behulp van omstanders na verloop van tijd bij benzinestation BP weer te vangen. Het beest heeft aan haar avontuurlijke uitstapje geen verwondingen overgehouden.

Lees meer »

Teylingen - donderdag 14 augustus 2014, 21:51
0 reacties

Afbeelding bij Motorfiets brandt uit onder viaduct

De berijder van een BMW motorfiets kreeg eerder vanavond de schrik van zijn leven. Ter hoogte van het Postviaduct bij Voorhout rook hij plotseling een sterke benzinelucht. Meteen daarna begon zijn motor ook te roken. Hij besloot te stoppen en zette zijn motor onder het viaduct op de standaard en zag zijn voertuig voor zijn ogen in brand vliegen.

Lees meer »

Noordwijk - donderdag 14 augustus 2014, 21:25
0 reacties

Afbeelding bij Dodelijk ongeval in Noordwijk: scooterrijder komt om

Bij een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Van Panhuysstraat in Noordwijk is de 17-jarige bestuurder van de scooter zwaargewond geraakt en even later aan zijn verwondingen overleden. De eveneens 17-jarige bijrijder raakte slechts lichtgewond. Het noodlottige ongeval vond rond 19.30 uur plaats. De politie heeft de omgeving van het noodlottige ongeval afgzet.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 17:08
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij ZZ Leiden trekt eerste Amerikaanse speler aan

Zorg en Zekerheid Leiden heeft met de 2.01 meter lange Will Felder de eerste Amerikaanse speler voor het aankomende seizoen in huis gehaald. "De 23-jarige Felder is een powerforward/center die over uitstekende fundamentals beschikt," zegt perschef Martin Hoekstra van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 16:33
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Stinkdieren en katten uit vervuilde woning gehaald

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Dierenpolitie hebben op dinsdag een grote groep ondervoede en verwaarloosde dieren weggehaald uit een woning in Leiden. Behalve 26 katten en drie honden verbleven er ook tien stinkdieren en een fret in de woning.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 16:28
0 reacties

Afbeelding bij Laptop en telefoon weg bij inbraak Celebesstraat

In een woning aan de Celebesstraat is vannacht ingebroken. De nog onbekende daders namen onder meer een laptop een een telefoon mee. De bewoner lag tijdens de inbraak te slapen en merkte pas vanmorgen wat er was gebeurd.

De politie onderzoekt de inbraak. Onder andere door het opnemen van vingerafdrukken in de hoop dat die een match opleveren met de dader(s)

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 16:16
0 reacties

Afbeelding bij Appartementen ontruimd na gaslekkage

Aan het Pergolesipad in Leiden Zuid-West zijn vanmiddag een zestal appartementen ontruimd nadat bij sloopwerkzaamheden een gasleiding was gebroken. Liander kwam ter plaatse om het lek te dichten, daarna konden de bewoners weer naar huis.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 10:39
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Alles over ruimtesonde Rosetta tijdens Nacht van Kunst en Kennis

Vorige week woensdag maakte ruimtesonde Rosetta na een reis van tien jaar, vijf maanden en vier dagen 'contact' met komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Tijdens de Nacht van Kunst en Kennis op 20 september vertelt directeur Rob van den Berg van Noordwijk Space Expo alles over het bijzondere project. De speciale zonnepanelen van Rosetta zijn ontwikkeld bij Dutch Space in Leiden.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 10:17
Chris de Waard - 2 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Prorail wil vierkante wielen voorkomen met weglaseren blaadjes

De NS en Prorail gaan komend najaar een proef doen met het weglaseren van boomblaadjes die op de rails vallen. "De techniek is nieuw voor Nederland, maar werd eerder wel al succesvol toegepast in Engeland," zo vertelt een woordvoerder van Prorail in het Leidsch Dagblad. De proef wordt in samenwerking met de TU Delft opgezet. Behalve de laser wordt ook een watersproeier ingezet die de rails bevochtigt zodat blaadjes er niet aan hechten.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 10:00
3 reacties

Afbeelding bij Nieuw offensief in strijd tegen fietsendiefstal

In de eerste dagen van september opent de politie weer de aanval op fietsendieven en helers. Er worden nog steeds relatief veel fietsen gestolen. Daarom wordt er - direct na de vakantieperiode - weer extra aandacht besteed aan fietsdiefstalpreventie. De hele week letten politieagenten tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen die kenmerken vertonen die op diefstal wijzen. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding om deze te controleren. Pollitiebikers worden speciaal belast met de opsporing van gestolen fietsen. 

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 09:51
0 reacties

Afbeelding bij Politie waarschuwt weer voor louche klusjesmannen

De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staat als 'travellers'. Zij bieden - vaak op een agressieve manier - hun diensten aan. Het gaat daarbij meestal om zaken als het schoonmaken van dakgoten of het schilderen van buitenmuren. Vervolgens maken zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting.

Lees meer »

Katwijk - donderdag 14 augustus 2014, 09:45
0 reacties

Afbeelding bij Inbrekers betrapt door thuiskomende bewoners

Dinsdagmiddag ontdekte een bewoner van de Schorpioen in Katwijk twee inbrekers in zijn woning. Agenten hielden het duo later in Leiden aan. Nadat de bewoners boodschappen hadden gedaan, zagen zij bij thuiskomst dat het slot van hun voordeur verdwenen was. Hierop belden zij direct 112. Door een zijraam zag de bewoner twee mannen in de woning.

Lees meer »

Leiden - woensdag 13 augustus 2014, 11:03
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Brug te vroeg dicht: schip vast onder spoor

Het verkeer over het water en het spoor staat vast bij de Kanaalweg. De spoorbrug over het water ging te vroeg dicht. Een passerend schip kwam daardoor vast te zitten onder de brug die daardoor ook niet helemaal dicht kan. Daardoor rijden er geen treinen tussen Leiden en Alphen.

Lees meer »

Leiderdorp - dinsdag 12 augustus 2014, 18:57
0 reacties

Afbeelding bij Jaar cel voor dubbele kaakbreuk

Een man uit Leiderdorp is vandaag veroordeeld tot één jaar cel voor een zware mishandeling in Hoog Catharijne bij het Centraal Station in Utrecht. In oktober vorig jaar schopte de 21-jarige Leiderdorper een andere man uit Amersfoort een dubbele kaakbreuk. De dader werd opgespoord nadat het programma opsporing verzocht aandacht aan de mishandeling had besteed.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 12 augustus 2014, 18:26
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Tientallen verenigingen op EL CID-informatiemarkt

Sport-, studie- en studentenverenigingen, politieke partijen, horeca, pizzaburgers en cola. Het was weer een bonte verzameling aan informatiestands op de EL CID-informatiemarkt die vanmiddag werd gehouden op de Nieuwe Rijn en de Botermarkt. Voornaamste doelen: klanten of vrijwilligers werven, zieltjes winnen, bekendheid onder de studenten genereren.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 12 augustus 2014, 14:09
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met video

Afbeelding bij El CID-week: Slaaptent Hogeschool gesloten

Eerstejaars studenten die nog geen kamer of andere slaapplek in Leiden hebben, kunnen tijdens deze EL CID-week onder andere terecht bij de verschillende studentenverenigingen. Daarnaast waren er twee grote slaaplocaties ingericht: een grote slaaptent bij de Hogeschool Leiden en een slaapzaal in het Universitair Sport Centrum (USC) waar enkele honderen sjaars hun slaapzak kunnen neerleggen. De slaaptent bij de Hogeschool Leiden blijkt echter niet aan de eisen te voldoen en wordt gesloten.

Lees meer »

Leiden - maandag 11 augustus 2014, 15:21
5 reacties

Afbeelding bij Waterpijpcafé Dubai Lounge drooggelegd

De Dubai Lounge aan de Nieuwe Beestenmarkt gaat waarschijnlijk als waterpijpcafé verdwijnen. De zaak - die sinds 1 februari een nieuwe eigenaar heeft - krijgt waarschijnlijk geen vergunning. Burgemeester Lenferink is van plan de aanvraag te weigeren omdat de ondernemer niet voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een drank- en horecavergunning.

Lees meer »

Leiden - maandag 11 augustus 2014, 15:17
0 reacties

Afbeelding bij EL CID-week begonnen: Ruim 4000 eerstejaars

Meer dan 4.000 aankomende studenten verzamelde vanmorgen op het parkeerterrein bij Molen de Valk. De komende dagen maken de eerstejaars van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden kennis met de stad en de verschillende verenigingen. (Foto: J.P. Kranenburg).

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

  • banner rrrollend%20aug.png

Aanmelden nieuwsbrief