Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: donderdag 31 juli 2014, 15:20

  • banner Dacia-AHZ-468x60.gif

Leiden - donderdag 31 juli 2014, 15:13
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Gebrek aan sponsoren nekt Zomerjam

Zomerjam 2014 gaat niet door. De organisatie van het gratis festival heeft besloten dat de 11e editie niet door gaat, omdat er onvoldoende geld bijeen kon worden gebracht voor een 'volwaardige editie'. Het festival stond dit jaar gepland op zaterdag 6 september in het Huigpark te Leiden.

Lees meer »

Leiden - donderdag 31 juli 2014, 11:07
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Partij Sleutelstad gaat provinciaal

De Partij Sleutelstad - die in maart van dit jaar voor de tweede achterenvolgende keer geen zetel wist te bemachtigen bij de gemeeenteraadsverkiezingen - gaat het hogerop zoeken. De mensen achter de partij willen een referendumbeweging voor Zuid-Holland oprichten. "Als een soort wetenschappelijk bureau, in samenwerking met het referendum Platform Nederland uit Amsterdam," licht Maarten Kersten van de PS toe. Met die referendumpartij willen ze een gooi doen naar een of meer zetels bij de statenverkiezingen die volgend jaar worden gehouden.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 22:22
Chris de Waard - 2 reacties

Afbeelding bij Politie: dode man is Leidenaar

De identiteit van de man die maandag 28 juli overleden werd aangetroffen achter een tankstation aan de Plesmanlaan in Leiden is vastgesteld. Het betreft een Leidenaar. Dat heeft de politie vanavond bekendgemaaakt. Eerder vandaag werd een foto van de dode man vrijgegeven. Deze is breed in de media verspreid en heeft dus binnen enkele uren geleid tot de identificatie van de man. Sleutelstad toont de foto inmiddels niet meer uit piëteit met de nabestaanden. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 16:10
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage Artikel met video

Afbeelding bij Stadspicknick: Feestje in Van der Werfpark

Supergezellig. Dat was in één woord de sfeer tijdens het eerste Picknick Festival in het Van der Werfpark. De hele middag lagen honderden mensen te luieren in het gras. Luisterend naar de muziek van The Stream en Lieve Bertha met uiteraard een al dan niet zelf meegebracht hapje en drankje.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 15:35
0 reacties

Afbeelding bij Brute straatroof op Kastanjekade

Afgelopen nacht is een 19-jarige vrouw op de Kastanjekade van haar fiets getrokken en beroofd. De vrouw fietste rond 4.20 uur vanaf de Lammenschansweg de Kastanjekade op. Daar werd ze door een nog onbekende man van de fiets getrokken en van haar handtas beroofd. De dader rende weg in de richting van de Dahliastraat. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 14:41
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Zaterdag Drijf-In bij Zijlpoort: Zie Jaws vanaf het water

Het Leiden International Filmfestival houdt zaterdagavond een openluchtbioscoop op het water. Wie een bootje heeft en durft, kan gratis genieten van dé filmklassieker uit de jaren 80: Jaws! Wie geen eigen boot heeft, kan voor slechts vijf euro aan boord stappen van een van de boten van de Leidse Rederij en zo de Drijf-In bijwonen. Kijken vanaf de kade is ook gratis. De film begint om 22.00 uur.

Lees meer »

Leiderdorp - woensdag 30 juli 2014, 14:17
Chris de Waard - 7 reacties

Afbeelding bij IKEA Leiderdorp voorlopig van de baan

IKEA heeft geen passend winkelconcept dat voldoet aan het bestemmingsplan dat de gemeente Leiderdorp eerder vaststelde voor de komst van het winkelbedrijf naar de Leidse buurgemeente. Het bedrijf paste begin dit jaar de plannen aan op basis waarvan eerder een bouwvergunning was afgegeven voor de nieuwe Leiderdorpse vestiging. Door die wijzigingen voldoen de plannen niet meer aan het bestemmingsplan. IKEA wil het oude plan niet meer uitvoeren en heeft geen oplossing voor de huidige situatie.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 13:59
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Gemeente sleept kampeervoertuigen weg

Iedereen die met de caravan op vakantie gaat of juist weer thuiskomt moet opletten dat de kampeerwagen niet te lang in de straat blijft staan. Caravans en andere recreatievoertuigen mogen maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg staan. Anders kunnen ze worden weggesleept. Het verbod geldt voor caravans, vouwwagens, boottrailers, aanhangwagens en andere recreatievoertuigen.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 13:46
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Politie naarstig op zoek naar identiteit dode man

De recherche in Leiden heeft vandaag een foto vrijgegeven van de nog onbekende man die maandag dood werd aangetroffen achter een tankstation aan de Plesmanlaan in Leiden. De hulpdiensten kregen die dag omstreeks 07.00 uur de melding dat achter het gesloten tankstation een stoffelijk overschot was aangetroffen.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 12:07
Chris de Waard - 5 reacties

Afbeelding bij Openingsfeestje Gebr. de Nobel uitverkocht

Het duurt nog ruim vier maanden, maar het openingsfeestje van Gebr. de Nobel in de Marktsteeg is al compleet uitverkocht. Op 6 december staat het eerste echt optreden gepland in de Leidse poptempel die op die dag officieel de deuren opent. Op het podium bij de opvolger van het Leids Vrijetijd Centrum (LVC) staat dan niemand minder dan Blaudzun.

Lees meer »

Leiden - woensdag 30 juli 2014, 11:53
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Wat zeg je!? Leiden krijgt een taalmuseum

Leiden krijgt in 2015 een taalmuseum. "Een publieksinstituut waarin taal in al haar facetten centraal staat. Waar wetenschap en maatschappelijke ontwikkelingen samenkomen voor een breed publiek. Niet in een gebouw, maar op diverse plekken in de stad. Dynamisch, eigentijds, flexibel en betaalbaar," zo heeft de Universiteit Leiden bekend gemaakt. "Dit wordt echt zó mijn ding!" laat Rector Magnificus Carel Stolker enthousiast weten.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 29 juli 2014, 16:17
Chris de Waard - 23 reacties

Afbeelding bij Ruiten ingegooid bij bezwaarmakers moskee

Een aantal omwonenden van het in aanbouw zijnde islamitisch centrum Al Hijra aan de Ter Haarkade in Leiden Zuid-West maakt al enige tijd bezwaar tegen de komst van die moskee. Bij twee van hen zijn de afgelopen nachten ruiten ingegooid. Bij een derde woning bleef het bij een barst in de ruit.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 29 juli 2014, 15:23
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Hakketak: Francine spreekt verder via Sleutelstad

De rubriek 'Hakketak, Francine sprak...' die Francine Verbiest tot een paar maanden geleden verzorgde voor de website Leidsch van Trudy Kwik maakt een doorstart bij Sleutelstad. Francine stopte met de rubriek toen Kwik de website begin vorige maand van de hand deed. Sindsdien kan ze de stad niet meer in of mensen spreken haar aan op het verdwijnen van de geliefde rubriek.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 29 juli 2014, 14:17
0 reacties

Afbeelding bij Nieuwe hoofdingang Diaconessenhuis Leiden

Sinds gisteren is de ingang aan de Dieperpoellaan de nieuwe hoofdingang voor bezoekers en patiënten van het Diaconessenhuis Leiden. Deze ingang was al jarenlang de toegang tot de poliklinieken. De ingang aan de Houtlaan welke 50 jaar in gebruik is geweest, is hiermee gesloten. Bij de opritten naar de oude hoofdingang staan verwijsborden. De polikliniek Acute Zorg behoudt wel haar eigen ingang. 

Lees meer »

Leiden - dinsdag 29 juli 2014, 11:52
13 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Trein botst op vrouw bij overgang Herenstraat

Bij de spoorwegovergang Herenstraat is gisteren aan het begin van de avond een vrouw aangereden door een trein. Ze raakte daarbij zwaargewond. Het is nog onbekend of het om een ongeval gaat of om een poging tot zelfdoding. Volgens getuigen probeerde de vrouw nog vlak voor de trein het spoor over te steken.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 29 juli 2014, 11:45
0 reacties

Afbeelding bij Stoffelijk overschot bij voormalig tankstation

Bij het inmiddels gesloten tankstation van Shell aan de Plesmanlaan is gistermorgen rond 8.00 uur het stoffelijk overschot gevonden van een man. Het is nog niet bekend gemaakt of hij een natuurlijke dood is gestorven of dat er sprake is van een misdrijf.

Lees meer »

Leiden - maandag 28 juli 2014, 22:32
0 reacties

Afbeelding bij Pieterskerk  in BBC tv-programma Coast

Morgenavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) is de Pieterskerk te zien in het tv-programma Coast op BBC 2. Tijdens de jaarlijkse Thanksgiving Ceremony is er door de BBC gefilmd in de Pieterskerk. De documentaire Coast belicht de Nederlandse kant van de Pilgrim-geschiedenis. Voor veel Amerikanen is Leiden, en met name ook de Pieterskerk, onlosmakelijk verbonden met de Pilgrims.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 25 juli 2014, 13:27
1 reactie

Afbeelding bij Leidenaar gepakt met 30 kilo hennep

Agenten hebben donderdagmorgen op de A58 bij Wouw twee mannen aangehouden die tientallen kilo's hennep in de auto hadden liggen. Het gaat om een 29-jarige man uit Sittard en een 22-jarige man uit Leiden. De hennep is in beslag genomen. De mannen blijven voorlopig vastzitten op het politiebureau in Bergen op Zoom. 

Lees meer »

Zoeterwoude - vrijdag 25 juli 2014, 11:48
0 reacties

Afbeelding bij Slachtoffer aanrijding Zoeterwoude alsnog overleden

Het 20-jarige meisje uit Zoeterwoude dat vorige week woensdag zwaar gewond raakte bij een aanrijding in Zoeterwoude is aan haar verwondingen overleden. Het meisje fietste 's middags over de Burgemeester Detmersweg toen ze op de kruising met de Dirk van Santhorstweg werd aangereden door een 24-jarige automobiliste uit Zoetermeer.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 25 juli 2014, 10:49
1 reactie

Afbeelding bij Picknickkleedjes voor bezoekers Cultuurfestival Picknick

Het promotieteam van Supporter van Schoon deelt komende zondag gratis wegwerp-picknickkleedjes uit bij het Cultuurfestival Picknick dat wordt gehouden in het Van der Werfpark. De kleedjes zijn gefabriceerd van gerecycled plastic en kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot vuilniszak. De gemeente hoopt zo het park tijdens het festival schoon te houden en meeuwenoverlast te beperken.

Lees meer »

Leiden - donderdag 24 juli 2014, 11:57
Chris de Waard - 13 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Overlast bij Toornvlietstraat duurt voort

Wouter van Velzen woont op een prachtige plek in Leiden. Aan het water van de Zijl aan een autovrij plantsoentje. Toch is hij niet blij. Zijn woongenot en dat van zijn buren laat ernstig te wensen over. "Vooral in de zomer. Dan is de stank vaak niet te harden," zegt Van Velzen terwijl hij links en rechts de hondendrollen aanwijst in het gras voor zijn huis.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 18:05
Jos Moesman - 2 reacties

Afbeelding bij Leiden staat stil bij slachtoffers vliegramp

In Leiden werd en wordt vandaag op verschillende manieren invulling gegeven aan de dag van nationale rouw. Zo hingen de vlaggen op het stadhuis en andere overheidsgebouwen halfstok. Veel Leidenaren hebben de uitnodiging om ook te vlaggen ter harte genomen. Overal in de stad hangt de driekleur halfstok.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 16:34
0 reacties

De officier van justitie eist een taakstraf van 180 uur voor een 43-jarige rechtenstudent uit Wassenaar die een examencommissievoorzitter met de dood zou hebben bedreigd. De verdachte ontkent. "Ik weet ook niet wat er is gebeurd, maar ik heb die brief niet gestuurd," zo meldt universitair weekblad De Mare. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 16:12
Chris de Waard - 1 reactie Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Heijmans bouwt ongelijkvloerse kruising Bio Science Park

Tijdens een bijeenkomst in Restaurant Second Level, op de tweede etage van Level Leiden, is gisteren bekend gemaakt dat Heijmans is geselecteerd als bouwer van de ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan. Met de aanpassing van de weg wordt het Bio Science Park beter ontsloten, ook moet de reconstructie bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 15:20
0 reacties

Afbeelding bij Schooldirecteur De Haan van Visser 't Hooft Lyceum vertrekt

Directeur Truus de Haan van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden heeft haar functie neergelegd en vertrekt bij de school. Reden voor haar vertrek is dat het leiding geven aan de school haar zwaar viel. De functie wordt overgenomen door interim-bestuurder Co Huisman. 

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 12:09
0 reacties

Afbeelding bij Prestigieuze subsidie voor Naturalis-onderzoeker Freek Vonk

Voor zijn onderzoek naar gifslangen heeft Dr. Freek Vonk, onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center, een VENI-subsidie van een kwart miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Freek Vonk gaat het geld gebruiken om de genomen (het DNA-profiel) van twee giftige slangensoorten op te helderen.

Lees meer »

Leiden - woensdag 23 juli 2014, 01:06
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Sleutelstad 93.7 FM past programmering aan

In verband met de Dag van Nationale Rouw heeft Sleutelstad FM vandaag een aangepaste programmering. De muziek is aangepast en om 16.00 uur zullen we ook op de radio een minuut stilte in acht nemen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 15:23
Chris de Waard - 33 reacties

Afbeelding bij Omwonenden moskee verliezen kort geding

De omwonenden van het te bouwen Islamitisch Centrum aan de Ter Haarkade hebben het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen om de bouw stil te leggen. Met hulp van Leefbaar Leiden raadslid Tomas Kok stapte een groep omwonenden naar de rechter omdat bij de moskee te weinig parkeerplaatsen zouden worden aangelegd. Ook wordt de molenbiotoop niet gerespecteerd. Door de hoogte van de minaret vangt de molen in de toekomst waarschijnlijk minder wind dan nu en dat mag in principe niet. De provincie verleende er echter een ontheffing voor.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 12:02
Chris de Waard - 15 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Leidse parkieten krijgen naam en nummer

Al 85 in het wild levende halsbandparkieten in Leiden hebben de afgelopen periode een penning om de hals gekregen. Onderzoeker Roelant Jonker van het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden wil met het project 'Parkiet op nummer' in kaart brengen hoe de Leidse parkietenpopulatie zich ontwikkelt: "We willen heel graag weten waar de parkieten zich ophouden. Ook zijn we benieuwd naar de omvang van de populatie en de levensduur van de Leidse parkieten."

Lees meer »

Leiden - dinsdag 22 juli 2014, 11:48
1 reactie

Afbeelding bij Scouts Sint Josef verruilen stad voor park

Na 34 jaar heeft scouting Sint Jozef afscheid genomen van het clubgebouw achter de Sint Josephkerk in Leiden. Afgelopen weekeinde verhuisden tientallen vrijwilligers de tenten, kisten en ander scoutigmateriaal naar het nieuwe onderkomen in park Matilo. 

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

Aanmelden nieuwsbrief