Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: dinsdag 16 september 2014, 17:52

  • banner LM_vww2014-09_sleutelstadfm468x60.gif

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 17:35
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Varend kasteelmuseum doet Leiden aan

Het is een slot, maar ook een soort vlot. Museumschip Vlotburg ligt sinds gisteren afgemeerd in Leiden. Het schip trekt veel bekijks en dat is logisch voor deze wel heel opvallende varende verschijning die zelfs iets weg heeft van een ark. Op het bovendek 'grazen' paarden.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 13:51
0 reacties

Afbeelding bij Politie zoekt getuigen van gewapende woningoverval

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de gewapende overval die gisteravond plaatsvond in een woning aan de Ter Haarkade. Rond 21.00 uur werd er bij de woning aangebeld. De bewoner deed open en zag twee mannen de trap oplopen die direct een vuurwapen op hem richtten. De bewoner en zijn zoon zijn enige tijd in de woning vastgehouden terwijl het huis werd doorzocht. De overvallers vroegen onder meer naar de code van een kluis die in de woning aanwezig was.

Lees meer »

Alphen aan den Rijn - dinsdag 16 september 2014, 13:33
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Omvangrijke diefstal van zeldzame vogels in Avifauna

Afgelopen nacht is er ingebroken in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Ondanks de beveiliging zijn er meer dan 30 zeer zeldzame vogels gestolen. Volgens een woordvoerder van het vogelpark zijn de inbrekers doelgericht te werk gegaan. Ze hebben voornamelijk zeer waardevolle, zeldzame broedparen gestolen. Veel vogelverblijven zijn opengebroken en zwaar beschadigd.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 12:10
0 reacties

Afbeelding bij Gestolen laptop snel terug bij eigenaar

De politie hield in de vroege uurtjes van vrijdag 12 september een 22-jarige Leidenaar aan op de Schapenwei in Leiden. Tijdens een surveillance zagen agenten de verdachte rond 01.00 uur lopen op de Pascalstraat. Bij het zien van de politie ging de man er direct vandoor en gooide tijdens zijn vluchtactie een gestolen laptop in een plantenbak in de Ohmstraat.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 12:02
0 reacties

Afbeelding bij Leidenaar opgepakt voor mishandeling familie

De politie heeft zaterdag een 51-jarige man uit Leiden aangehouden na een mishandeling in 's-Hertogenbosch. De Leidenaar zou rond 14.00 uur in een woning ruzie hebben gemaakt met familieleden. Daarbij zou hij één van hen, een 64-jarige man uit Purmerend, bij de keel hebben gegrepen en op zijn gezicht hebben geslagen. Daarna ging hij er vandoor.

Lees meer »

Leiderdorp - dinsdag 16 september 2014, 11:59
0 reacties

Afbeelding bij Softdrugs gevonden bij inval in Leiderdorpse woning

De politie heeft gisteren na een melding een grote hoeveelheid softdrugs gevonden in een woning op de Zuiderschans in Leiderdorp. Agenten namen een kijkje na een melding en vonden ruim zes kilo hennep en ruim twee kilo hash in de woning.

Lees meer »

Voorschoten - dinsdag 16 september 2014, 11:55
0 reacties

Afbeelding bij Aanhoudingen tijdens 'Weekend van Voorschoten'

De politie heeft afgelopen weekeinde enkele aanhoudingen verricht in verband met opstootjes die er in het dorp plaatsvonden na afloop van het 'Weekend van Voorschoten'. Na afloop van het feest ontstond er in de Schoolstraat ruzie. Een 29-jarige man uit Voorschoten deelde na een woordenwisseling een kopstoot uit aan een 17-jarige man uit Noordwijk. De politie hield de Voorschotenaar aan. Tijdens de aanhouding begonnen groepjes jongeren zich met de zaak te bemoeien.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 11:00
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Open Pandendag beleeft tweede editie

Morgen organiseert het Centrummanagement Leiden voor de tweede keer een Open Pandendag. Niet alleen zijn er allerlei bedrijfspanden zonder afspraak te bezoeken door geïnteresseerde ondernemers, ook is er een bijeenkomst bij V& D waar onder andere centrummanager Erwin Roodhart en de wethouders Strijk en Laudy de belangstellenden bijpraten over de kansen die Leiden biedt aan ondernemers.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 10:46
0 reacties

Afbeelding bij Nog vier nachtjes slapen: Nacht van Kunst en Kennis

Aanstaande zaterdag staat de Leidse binnenstad voor de tweede keer in het teken van de Nacht van Kunst & Kennis. Net als vorig jaar is er een uitgebreid programma met lezingen, muziek, kunst en experimenten. Grootste verschil? Er gebeurt nog véél meer dan in 2013. Wat wel hetzelfde is, is de live radio-uitzending die Sleutelstad verzorgt. Van 19.00 tot 02.00 uur maken de reporters van Sleutelstad FM reportages vanuit de verschillende locaties van de Nacht van Kunst & Kennis.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 10:40
0 reacties

Afbeelding bij Verrassend Winkelweekend in teken van tekenen

Op 27 en 28 september staat het Verrassend Winkelweekend in het teken van Leiden Tekent. In de opmaat naar de twintigste verjaardag van de Kunstroute Leiden is er sinds afgelopen weekeinde het tekenfestival 'The Big Draw' in de stad. Het Verrassend Winkelweekend sluit hierbij aan. Op allerlei plekken wordt er getekend of verschijnen tekeningen, zowel van gerenommeerde kunstenaars als 'gewone' Leidenaren. Onder meer portrettekenen in winkels, kunstenaars die tekenen op etalages en stoepkrijttekeningen zijn onderdeel van het programma.

Lees meer »

Warmond - dinsdag 16 september 2014, 09:27
1 reactie

Afbeelding bij Aanranding Warmond vanavond in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een verkrachtingszaak in Warmond. Daar werd op woensdag 2 juli rond 17.05 uur een 22-jarige vrouw aangerand in de omgeving van het Spoorpad. De dader, een blanke man, ging er rennend vandoor.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 16 september 2014, 09:18
0 reacties

Afbeelding bij Overval op woning Ter Haarkade

Een Leidenaar en zijn zoon zijn gisteravond in hun woning aan de Ter Haarkade overvallen door twee nog onbekende mannen. De slachtoffers zijn zo'n drie kwartier door daders vastgehouden in de woning. Daarna gingen ze er vandoor. Het is nog onbekend wat de aanleiding van de overval was en of er iets is buitgemaakt.

Lees meer »

Leiden - maandag 15 september 2014, 15:03
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Nieuwe ontwikkelaars voor Rijnsburgerblok

Syntrus Achmea heeft in Van Wijnen een nieuwe partner gevonden voor de realisatie van het zogenaamde Rijnsburgerblok. Dat is de nieuwbouwlocatie tegenover de ingang van station Leiden Centraal. Eerder zou Syntrus Achmea het bouwblok ontwikkelen samen met OVG, maar kort na de gemeenteraadsverkiezingen werd duidelijk dat die twee partijen niet meer met elkaar verder wilden.

Lees meer »

Leiden - maandag 15 september 2014, 11:22
1 reactie

Afbeelding bij Hakketak, Francine sprak…Sevil Colak

De Hogewoerd en omgeving is een favoriet winkelgebied in Leiden. Met 't Gangetje, de Nieuwe Rijn en de kop van de Bree in je draaicirkel zijn daar verhoudingsgewijs de meeste zelfstandige ondernemers die Leiden (nog) heeft gevestigd. Elk met het eigen, unieke, aanbod. 

Lees meer »

Leiden - maandag 15 september 2014, 11:07
0 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Boek over 150 jaar zorg voor Leidse monumenten: 'Tastbaar geheugen'

Vrijdag verscheen, aan de vooravond van de Leidse Open Monumentendagen, het boek 'Tastbaar geheugen. 150 jaar zorg voor Leidse monumenten'.

Architectuurhistoricus Esther Starkenburg, die het boek samen schreef met Cor Smit, Rudi van Maanen en Miep Smitsloo-de Graaff, vertelde op Sleutelstad FM over hun onderzoek en bevindingen.

Lees meer »

Leiden - maandag 15 september 2014, 10:14
0 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Stadslab presenteert 71 Leidse trends

Via New York en Mumbai zijn de 'urban trends' nu ook in Leiden aangekomen. 71 Stedelijke trends, van sociaal ondernemen tot de biodiverse stad. Een van de bestuursleden, Gijsbert van Es, kwam op het idee dit naar Leiden te halen toen hij in Museum Guggenheim in New York de '100 urban trends' zag. De Leidse Stijlgroep werkte dit plan vervolgens verder uit. Onder de naam 71×071 gaan ze nu op zoek naar 71 kansen voor Leiden voor de periode 2015 - 2020. Hierbij gebruiken ze de New Yorkse lijst als inspiratiebron en zien ze toe op voldoende variatie binnen alle denkbare terreinen, zoals erfgoed, vrije tijd en duurzaamheid.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 12 september 2014, 19:15
0 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Laatste snorkelexcursie van het seizoen in Leidse wateren

Afgelopen zondag snorkelden we mee met amateurbiologe Aaf Verkade en instructeur Peter Onnekink van duikvereniging Calypso in de Binnenvestgracht. Het onderwaterleven in de Leidse grachten is diverser dan je verwacht. Naast fietsen, scooters en winkelwagens, vind je negentien soorten vissen, kreeften en krabben, waaronder de beschermde rivierdonderpad.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 12 september 2014, 19:14
3 reacties Artikel met audio

In Leiden hebben afgelopen zomer twee grote festivals plaatsgevonden met een zero tolerance drugsbeleid, Hifi en Puur. Dit beleid verbiedt het gebruik van alle drugs op het festivalterrein. Het resultaat is echter nog ver te zoeken. De grootste doelgroep van de festivals, Leidse studenten, weet namelijk nog steeds drugs naar binnen te smokkelen.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 12 september 2014, 19:05
3 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Basketbalclub pleit voor groot evenementencentrum in Leiden

Marcel Verburg, voorzitter van basketbalclub ZZ Leiden, heeft plannen om een grootschalig evenementencentrum in Leiden te bouwen. Niet alleen topbasketbal, maar ook concerten en congressen kunnen hierin plaatsvinden.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 12 september 2014, 15:39
Chris de Waard - 9 reacties

Afbeelding bij Leefbaar Leiden wil Benno L. weg uit Leiden

Afspraken die burgemeester Lenferink heeft gemaakt met Benno L. blijken niets waard. Daarom moet L. de stad zo snel mogelijk verlaten. Dat schrijft Leefbaar Leiden aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 12 september 2014, 11:26
0 reacties

Afbeelding bij Jongeren aangehouden voor diefstal of heling

De politie heeft gisteren in de Merenwijk een groep jongens aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een laptop. De verdachten, Leidenaars in de leeftijd van 16 tot en met 19, zaten rond 15.00 uur onder verdachte omstandigheden samen op een bankje in de Ridderspoortuin. De politie kreeg eeen telefoontje dat de jongens met een laptop in de weer waren en dat zij deze steeds verborgen als er mensen langskwamen.

Lees meer »

Leiderdorp - vrijdag 12 september 2014, 09:06
0 reacties

Afbeelding bij Bewoner komt om bij woningbrand in Leiderdorp

Bij een brand in een woning aan de Lisdoddekreek in Leiderdorp is de bewoner om het leven gekomen. Even na middernacht belden bezorgde familieleden van de man de politie, omdat ze geen contact met hem konden krijgen. Dat politie nam een kijkje en constateerde dat er rook in de woning stond.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 22:01
3 reacties

Afbeelding bij Rekenkamercommissie: Leiden loopt mogelijk geld mis bij verkoop panden

De Rekenkamercommissie Leiden heeft een onderzoek uitgevoerd naar het Leidse beleid rond vastgoed. Daarbij is ook gekeken naar de uitvoering van dat beleid. Met het onderzoek wilde de Rekenkamercommissie antwoord geven op vragen als welke panden de gemeente Leiden bezit, wat deze waard zijn, hoe ze worden beheerd bij aankoop, verkoop en verhuur en ook wat er bekend is over de kosten en opbrengsten van de panden.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 20:26
Chris de Waard - 5 reacties

Afbeelding bij Karakteristiek Jesse-pand wordt gesloopt

De woning op de hoek van de Parkstraat en de Timorstraat met karakteristieke Jesse-architectuur wordt gesloopt. Buurtbewoner en oud-duoraadslid Bram Pater van Leefbaar Leiden trok hierover eerder aan de bel door bijgaande foto op Facebook te plaatsen. Dat triggerde GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe die vanavond wethouder Laudy om opheldering vroeg. Er zou namelijk eerder beloofd zijn dat het pand behouden blijft.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 18:06
Rolf Eijgenraam - 0 reacties Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Alexander Pechtold onder de indruk van jongerenhospice Xenia

De fractievoorzitter van D66 Alexander Pechtold bezocht vanmiddag het nieuwe jongerenhospice Xenia in Leiden. Pechtold is sinds het begin van het project betrokken bij de realisering ervan en is ambassadeur van het hospice. Dit was de eerste keer dat hij het eindresultaat kreeg te zien.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 14:25
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Open Monumentendagen 'Op Reis' dit weekend in Leiden

De Open Monumentendagen Leiden vinden dit weekend op zaterdag 13 en zondag 14 september weer plaats. Dit jaar staat het evenement in het teken van reizen. Bezoekers kunnen dit weekend terecht bij 35 deelnemende monumenten.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 14:16
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Financiële impuls voor BabyBloom Healthcare

InnovationQuarter, de regionale investeringsmaatschappij voor Zuid-Holland die begin dit jaar werd opgericht, heeft haar eerste investering gedaan. Er wordt geld gestoken in de Leidse onderneming BabyBloom Healthcare dat sinds 2009 werkt aan een kind- en oudervriendelijke couveuse.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 14:03
Chris de Waard - 16 reacties

Afbeelding bij Burgemeester: "Kort geding onverstandig van Benno L"

Burgemeester Lenferink vindt het jammer dat Benno L. een kort geding aanspant tegen de staat. Dat schrijft hij in een brief aan de Leidse gemeenteraad: "Het kort geding en het juridisch verweer is primair een zaak van het Openbaar Ministerie, maar het is mijns inziens niet verstandig en draagt niet bij aan de rust die juist was ontstaan."

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 11:55
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage Artikel met video

Afbeelding bij Massale vissterfte in Rijnsburgersingel

In de Rijnsburgersingel sterft het van de dode vissen. Wat de oorzaak precies is, is nog onduidelijk maar eerder deze week werd er ook al een reddingsactie op touw gezet om naar adem snakkende vissen te redden. Dat was even verderop bij de Nieuwe Mare.

Lees meer »

Leiden - donderdag 11 september 2014, 11:43
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Drie mensen onwel bij vrijkomen chemicaliën in Roomburg

Bij bedrijventerrein Roomburg zijn aan het einde van de ochtend drie mensen onwel geworden nadat een container met vervuild grondwater was gaan lekken. De politie sloot de De Heyderweg af en het verkeer werd omgeleid.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

  • banner nkk2014.png

Aanmelden nieuwsbrief