Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: donderdag 21 augustus 2014, 16:34

  • banner lzv2014.png

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 16:32
0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Flinke aanrijding op Willem de Zwijgerlaan

Op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Daarbij is een persoon bekneld in een auto. De brandweer heeft de auto opengeknipt, de inzittende is naar het ziekenhuis overgebracht.

De Willem de Zwijgerlaan werd afgesloten voor het verkeer.

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 14:19
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij 50 Ton sushi op Scheveningse strand

Onderzoekers van Naturalis en de Universiteit Utrecht zijn op het Scheveningse strand druk bezig met het ontleden van de potvis die gisteren voor de kust van Katwijk werd ontdekt. Het werk trekt ondanks de wat onplezierige aanblik een hoop bekijks. Als al het vlees van de botten is gehaald, krijgt het skelet een plekje bij Natuurhistorisch Museum Naturalis. De 'weke delen' van de walvis gaan mee naar Utrecht waar ze verder worden onderzocht.

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 13:20
0 reacties

Afbeelding bij Nieuw uniform politie vanaf september

De Nationale Politie krijgt een nieuw uniform. Het wordt gefaseerd ingevoerd en over anderhalve week is onze regio aan de beurt. Het pak is bestemd voor alle agenten die op straat dienst doen en zou praktischer en meer comfortabel zijn dan het oude pak. Het is donkerblauw met felgele strepen die zorgen voor een goede zichtbaarheid.

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 12:08
3 reacties

Afbeelding bij Politie rolt hennepkwekerij in Marnixstraat op

De politie heeft gistermiddag rond 13.30 uur een hennepkwekerij in de Marnixstraat opgerold. Agenten gingen na een melding poolshoogte nemen en troffen op de eerste verdieping van een woning 536 hennepplanten aan. De plantjes waren verspreid over drie kamers.

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 10:12
0 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Deel strand dicht voor aanleg windmolenpark bij Noordwijk

De bouw van het nieuwste windpark op zee - voor de kust van Noordwijk - is in volle gang. De stroom die de 43 windmolens vanaf 2015 opwekken, gaat via een 23 kilometer lange kabel in de zeebodem naar het strand van Noordwijk. Daar vandaan vertrekt een 8 kilometer landkabel naar het transformatorstation van Tennet in Sassenheim. Daar wordt de stroom, goed voor het verbruik van bijna 150.000 huishoudens, op het landelijke stroomnet gezet.

Lees meer »

Katwijk - donderdag 21 augustus 2014, 09:01
Chris de Waard - 0 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Potvis op strand Scheveningen ontleed door Naturalis

De potvis die gisteren opdook voor de kust van Katwijk is in de loop van de avond door de KNRM naar Scheveningen gesleept. Het kavader is ten noorden van de badplaats naar het strand geduwd. Daar wordt het 14 meter lange dier door onderzoekers van Naturalis ontleed. Het gaat vrijwel zeker om een mannetje. Vrouwtjes worden doorgaans niet groter dan een meter of elf.

Lees meer »

Regio - donderdag 21 augustus 2014, 08:49
1 reactie

Afbeelding bij Kaagbrug in storing: lange files op A44

De A44 tussen Amsterdam en Den Haag was eerder vanochtend een uur lang in beide richtingen afgesloten bij de Kaagbrug. De brug wilde niet meer naar beneden. Rond 8.15 uur kon een monteur het probleem verhelpen en kwam het verkeer weer op gang.

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 08:39
0 reacties

Afbeelding bij Ruit sneuvelt bij binnenhalen 'gevel-gondel' Level

De man die maandagmiddag door de harde wind in zijn liftbakje werd rondgezwaaid langs de gevel van het gebouw Level bij Leiden Centraal is geen glazenwasser. Dat zegt het glazenwassersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het gebouw. "Wij waren vorige week al klaar met het wassen van de ruiten", zegt glazenwasser Hans Tegelaar tegen Omroep West. Volgens Tegelaar zou een glazenwasser nooit met windkracht zes in zo'n bak klimmen: "Sterker nog, mijn jongens mógen niet eens naar boven als het zo hard waait."

Lees meer »

Leiden - donderdag 21 augustus 2014, 08:31
0 reacties

Afbeelding bij Scooter-, brommer- en fietsendief betrapt

In de nacht van dinsdag op woensdag werd in Leiderdorp een scooterdief aangehouden. De scooter bleek eerder ontvreemd te zijn in Katwijk. Zo meldt teamchef Ruud van Es van de politie Leiden Noord, Oegstgeest & Leiderdorp via Twitter.

Lees meer »

Katwijk - woensdag 20 augustus 2014, 16:46
1 reactie Artikel met video

Afbeelding bij Dode walvis voor Katwijkse kust

Zes kilometer uit de kust van Katwijk drijft een dode walvis van circa 14 meter in de vaargeul. Omdat het dode zeezoogdier een gevaar kan opleveren voor de scheepvaart, wordt het kadaver door vrijwilligers van de KNRM Katwijk uit de vaargeul gesleept.

Lees meer »

Leiden - woensdag 20 augustus 2014, 16:41
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Culinaire Dinertocht nu ook door de Leidse grachten

Volgende maand wordt voor de eerste keer de Culinaire Dinertocht in Leiden georganiseerd. Op zaterdag 13 september varen er vanaf 12:00 uur maximaal 28 boten door het centrum. Doel van het evenement is om deelnemers kennis te laten maken met het culinaire aanbod van een vijftal restaurants in Leiden in combinatie met informatie over de historie van de stad. Op elke boot zit dus ook een gids.

Lees meer »

Leiden - woensdag 20 augustus 2014, 16:36
0 reacties

Afbeelding bij Leidse wandelroutes in nieuwe stadsgids

Onlangs is de vernieuwde Stadsgids Ontdek Leiden verschenen. De Stadsgids is een A6-boekje voor bezoekers die al in Leiden zijn. Hierin kunnen ze alle informatie vinden om hun weg in de stad te vinden, zoals info over de musea, varen, de monumenten, winkelen en horeca.

Lees meer »

Leiden - woensdag 20 augustus 2014, 16:29
0 reacties

Afbeelding bij Universiteit Leiden een na beste in Nederland

De Universiteit Leiden is met plaats 77 de op een na hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de Shanghai Ranking. Op deze ranglijst staan de 500 beste universiteiten ter wereld. In deze ranking, die officieel de Academic Ranking of World Universities (ARWU) heet, staat de Universiteit Leiden traditiegetrouw in de top 100.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 19:13
Chris de Waard - 1 reactie Artikel met audio

Afbeelding bij Benefiet-voetbal: Wedstrijd voor Wout

Morgenavond wordt in Rijnsburg de 'Wedstrijd voor Wout' gespeeld. Het wordt een eerbetoon aan oud-profvoetballer Wout Holverda (56) die vorig jaar te horen kreeg dat hij aan Alzheimer lijdt. De opbrengst van de kaartverkoop en van de veiling gaat naar Alzheimer Nederland. De naamgever van de wedstrijd heeft beloofd om zelf ook een balletje mee te trappen op het veld bij Rijnsburgse Boys. Samen met een hele rits voetbalgrootheden van Sparta - dat is een van de oude clubs van Holverda - en Ajax. 

Lees meer »

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 15:12
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Zwembad De Vliet morgen weer open

Morgenochtend om 7.00 uur gaat zwembad De Vliet na een onvoorziene sluiting van vier dagen weer open. Door een storing liep het zwembad in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een deel leeg. Nadat de storing was verholpen, werd het zwembad opnieuw gevuld. Daarna moest het water op temperatuur komen en dat bleek langer te duren dan verwacht. Met name door het koude weer en de enorme hoosbuien waardoor vele liters ijskoud regenwater het zwembad invielen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 19 augustus 2014, 12:08
Chris de Waard - 3 reacties Artikel met audio Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Ontdek de natuur tijdens het Oostvlietpolderweekend

Tijdens het Oostvlietpolderweekend op 23 en 24 augustus is er van alles te beleven in de laatste Leidse groene polder. Zo houdt de Elza Hoeve aan de Vlietweg open dagen waarbij de bezoekers bijvoorbeeld kunnen zien hoe de koeien gemolken worden door een melkrobot. De kinderen mogen ponyrijden en de kalfjes aaien. Voor een pasgeboren kalfje mag zelfs een naam worden bedacht. Verder is er een kleine streekmarkt met producten uit de regio.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 16:55
0 reacties

Afbeelding bij 2e Fotofestival Leiden ook te bekijken in New York

De tweede editie van het International Fotofestival Leiden vindt plaats van 11 oktober t/m 8 november. Het Internationaal Fotofestival Leiden gaat dit jaar een unieke samenwerking aan. Het Fotofestival werkt dit jaar samen met Photoville New York. Dat betekent dat het werk van de 20 fotografen die door de jury worden geselecteerd, in New York te zien is.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 15:59
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Water te koud: Zwembad de Vliet nog een dagje dicht

Zwembad de Vliet is weer helemaal gevuld met water, maar toch blijft het zwembad nog even dicht. Afgelopen weekeinde liep er naar schatting 1,5 miljoen liter water weg na een technisch mankement. Zondag is het bad weer helemaal gevuld. Vandaag bleek het water echter nog te koud om in te kunnen zwemmen. Het opwarmen duurt vrij lang en daarom is De Vliet op z'n vroegst woensdag weer open voor de buitenzwemmers. Het zwemwater moet dan een temperatuur van 22 graden hebben bereikt.

Lees meer »

Katwijk - maandag 18 augustus 2014, 15:36
0 reacties

Afbeelding bij Tientallen catamarans in problemen bij Katwijk

Het was een druk weekeinde voor de verschillende reddingsbrigades langs de kust bij Katwijk en Noordwijk. Door de harde wind moesten de boten verschillende keren uitrukken. De grootste problemen ontstonden zaterdag bij de jaarlijkse Eneco Luchterduinen Catamaran Race. Daar raakten 20 van de 40 deelnemende zeilboten beschadigd.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 15:29
Ivo van Spronsen - 6 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Ernstige bodemverontreiniging in Groenoord

Leidenaren werden verleid een waterwoning te kopen in Groenoord; bij een woning kreeg de koper zelfs een boot. Toch werd het vaargenot niet erg bevorderd door de gemeente Leiden: de watergangen van Groenoord zijn nog steeds niet aangesloten op de grachten en Slaagsloot waardoor in de zomer modderige algenpoelen ontstonden.

Lees meer »

Noordwijk - maandag 18 augustus 2014, 15:27
0 reacties

Afbeelding bij Reddingsbrigade komt stuurloos schip te hulp

De reddingsbrigade in Noordwijk is vrijdag een jacht te hulp geschoten dat voor de kust van Noordwijk problemen met beide motoren kreeg. Reddingsboot De Steur ging er op af en toen bleek dat de schipper en een bemanningslid in orde waren is de reddingsbrigade van Scheveningen opgeroepen om het jacht naar de haven te slepen. De Steur was te klein om het grote schip te slepen. De grote Noordwijkse reddingsboot Paul Johannes ligt voor onderhoud in een scheepswerf.

Lees meer »

Leiden - maandag 18 augustus 2014, 14:16
0 reacties

Afbeelding bij LGB gaat verder als Leiden University Pride

Wel student, niet hetero? Dan is de Leiden University Pride voor jou misschien de plek om gelijkgestemde studenten te ontmoeten. De Leiden University Pride (voorheen Leidsche Ganymedes Borrel) is het roze netwerk voor studenten, medewerkers en alumni van de Leidse Universiteit.

Lees meer »

Leiden - zaterdag 16 augustus 2014, 21:14
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Technische storing: zwembad leeggelopen

Vanmiddag keken zwemmers die hun baantjes wilden trekken in buitenbad De Vliet raar op. Ze zagen de bodem van het zwembad en moesten onverrichterzake huiswaarts keren. Nu zie je in een zwembad altijd de bodem wel, maar doorgaans door enkele meters helder water. Bij De Vliet was dan door een technische storing vandaag niet het geval. Het zwembad liep leeg.

Lees meer »

Leiden - zaterdag 16 augustus 2014, 11:42
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij De Zomerse 50 vanmiddag op Sleutelstad 93.7 FM

Om 13.00 uur start op Sleutelstad Radio de uitzending van de Zomerse 50. De afgelopen periode konden de luisteraars van 150 lokale zenders in Nederland en België stemmen op hun favoriete zomerliedjes aller tijden. Dat resulteert in een top 50 die in de tweede helft van augustus wordt uitgezonden via alle deelnemende radiostations.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 15 augustus 2014, 15:45
0 reacties

Afbeelding bij Potloodventer opgepakt in Leliestraat

Rond 15.00 uur is in de Leliestraat in Leiden een man op heterdaad aangehouden die zijn geslachtsdeel toonde. Een getuige belde meteen de politie die de man kon aanhouden.

Lees meer »

Oegstgeest - vrijdag 15 augustus 2014, 13:33
Chris de Waard - 3 reacties Artikel met video

Afbeelding bij Loslopende koe zorgt voor files op A44

Een koe die bij Oegstgeest de A44 opliep, heeft voor de nodige consternatie gezorgd op de snelweg. Automobilisten gingen op de rem waardoor een flinke file ontstond. Wel werd daarmee voorkomen dat er ongelukken gebeurden. Agenten wisten de koe met behulp van omstanders na verloop van tijd bij benzinestation BP weer te vangen. Het beest heeft aan haar avontuurlijke uitstapje geen verwondingen overgehouden.

Lees meer »

Teylingen - donderdag 14 augustus 2014, 21:51
0 reacties

Afbeelding bij Motorfiets brandt uit onder viaduct

De berijder van een BMW motorfiets kreeg eerder vanavond de schrik van zijn leven. Ter hoogte van het Postviaduct bij Voorhout rook hij plotseling een sterke benzinelucht. Meteen daarna begon zijn motor ook te roken. Hij besloot te stoppen en zette zijn motor onder het viaduct op de standaard en zag zijn voertuig voor zijn ogen in brand vliegen.

Lees meer »

Noordwijk - donderdag 14 augustus 2014, 21:25
0 reacties

Afbeelding bij Dodelijk ongeval in Noordwijk: scooterrijder komt om

Bij een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Van Panhuysstraat in Noordwijk is de 17-jarige bestuurder van de scooter zwaargewond geraakt en even later aan zijn verwondingen overleden. De eveneens 17-jarige bijrijder raakte slechts lichtgewond. Het noodlottige ongeval vond rond 19.30 uur plaats. De politie heeft de omgeving van het noodlottige ongeval afgzet.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 17:08
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij ZZ Leiden trekt eerste Amerikaanse speler aan

Zorg en Zekerheid Leiden heeft met de 2.01 meter lange Will Felder de eerste Amerikaanse speler voor het aankomende seizoen in huis gehaald. "De 23-jarige Felder is een powerforward/center die over uitstekende fundamentals beschikt," zegt perschef Martin Hoekstra van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Lees meer »

Leiden - donderdag 14 augustus 2014, 16:33
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Stinkdieren en katten uit vervuilde woning gehaald

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Dierenpolitie hebben op dinsdag een grote groep ondervoede en verwaarloosde dieren weggehaald uit een woning in Leiden. Behalve 26 katten en drie honden verbleven er ook tien stinkdieren en een fret in de woning.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

  • banner rrrollend%20aug.png

Aanmelden nieuwsbrief