Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: vrijdag 24 oktober 2014, 10:48

  • banner LM_vww2014-10_sleutelstadFM468x60.gif

Leiden - zaterdag 25 oktober 2014, 07:09
2 reacties

Afbeelding bij Wintertijd: vannacht gaat de klok een uur terug

Vannacht om 3.00 uur gaat de klok een uur terug. De wintertijd begint en dat betekent dus een uurtje langer slapen. In de nacht van zaterdag 28 maart 2015 op zondag 29 maart 2015 gaat de klok weer een uur vooruit en begint de zomertijd.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 24 oktober 2014, 10:48
0 reacties

Afbeelding bij Dader overval café Herenstraat snel ingerekend

De politie heeft afgelopen nacht, even voor 05.00 uur, een 22-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met een overval op Café de Suyckerkist in de Herenstraat. De politie werd kort na 04.30 uur gewaarschuwd dat er een overval had plaatsgevonden. Een medewerker werd daarbij bedreigd door een man met een mes die geld eiste.

Lees meer »

Leiden - vrijdag 24 oktober 2014, 10:35
Chris de Waard - 1 reactie

Afbeelding bij Weer ongeluk in tunnelbak A4 bij Leiden

Een kilometerslange file was het gevolg van de zoveelste aanrijding in de tunnelbak op de A4 bij Leiden. Bij de aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen ontstond verder alleen materiële schade. Volgende week gaat ook de tweede tunnelbak open en worden de rijstroken in de tunnel breder. (Foto: Chris de Waard).

Lees meer »

Leiden - donderdag 23 oktober 2014, 17:12
Rolf Eijgenraam - 2 reacties

Afbeelding bij Movember: Leiden laat zijn snor staan

Heren kunnen zich op zaterdag 1 november laten scheren in 'The Duke of Oz' bij de zogenaamde 'Shave Off' van Movember Leiden. Vanaf dat moment is het de bedoeling dat de mannen hun snor laten staan. "Movember is eigenlijk de mannelijk tegenhanger van Pink Ribbon. Onze bedoeling is om meer awareness te kweken over prostaat- en teelbalkanker", aldus Kaj van der Vlist, organisator van Movember Leiden.

Lees meer »

Leiden - donderdag 23 oktober 2014, 12:18
Rolf Eijgenraam - 9 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Intocht Sinterklaas: Leidse pieten mogelijk gekleurd

Het is nog niet duidelijk hoe de zwarte pieten er bij de intocht in Leiden uit zullen zien, dat meldt Caroline Vonk van Stichting Sinterklaas in Leiden. "We wachten af wat het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht doen", aldus Vonk.

Lees meer »

Leiden - donderdag 23 oktober 2014, 11:52
0 reacties

Afbeelding bij Hakketak, Francine sprak…Michiel Hoogkamer

Als je door de contacten op mijn Iphone zou scrollen en je zou ze kennen dan valt het je op dat ik een hoog percentage homosexuele vrienden heb. Al jaren. Ze stapten vooral in mijn leven in de tijden dat ik motorrijles gaf en toen mijn winkel aan de Baanderij de absolute Baroktop was. Tijdens de rijlessen leerden zij van mij en in mijn winkel ik van hen. Want over het algemeen zijn het doorzetters en creatievelingen en dat zijn eigenschappen die ik mateloos bewonder.

Lees meer »

Leiden - donderdag 23 oktober 2014, 11:06
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Vliegende Maarten 't Hart opent Nederland Leest

Schrijver Maarten 't Hart vliegt op zaterdag 1 november met zijn roman 'Een vlucht regenwulpen' Nederland af. Voor de opening van de jaarlijkse leesbevorderingscampagne Nederland Leest reist 't Hart per helikopter via Schagen, Vriezenveen en Geldrop naar Leiden. Bij bibliotheek en cultureel centrum BplusC wordt hij feestelijk onthaald en geeft hij een signeersessie.

Lees meer »

Leiden - donderdag 23 oktober 2014, 08:53
0 reacties

Afbeelding bij Brandstichting: Auto brandt uit in Stevenshof

Vannacht is rond 3.00 uur een auto uitgebrand in de Zuster Meijboomstraat in de Stevenshof. Ook twee andere geparkeerde auto's raakten beschadigd. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond één personenauto al in brand. De brandweer kon weinig méér doen dan nablussen. De auto is onherstelbaar beschadigd.

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 17:36
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Verwarde man op spoor Leiden Centraal: treinverkeer kort stilgelegd

Nadat een verwarde man langs het spoor liep in Leiden, heeft het treinverkeer kort stilgelegen. De man is inmiddels opgepakt. De NS meldt dat de beperkingen tussen Leiden Centraal en De Vink/Lammenschans/Sassenheim/Voorhout als gevolg van inzet van de politie voorbij zijn. Reizigers moeten nog wel rekening houden met extra reistijd. Wanneer de treinen weer volgens dienstregeling rijden is niet bekend. (Archieffoto: Wilco Devilee).

Lees meer »

Voorschoten - woensdag 22 oktober 2014, 15:38
0 reacties

Afbeelding bij Drugsteam politie Leiden Zuid rolt hennepkwekerij op

Het drugsteam van de politie Leiden Zuid heeft gisteren een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Schramlaan in Voorschoten. Het team ging na een tip via Meld Misdaad Anoniem een kijkje nemen op het adres. In de woning werd een kwekerij gevonden waar 222 planten onder de lampen stonden te groeien. In een andere ruimte werden 286 potten aangetroffen die gereed stonden om stekjes in te doen. De stroom voor de kwekerij werd buiten de meter om van het net gehaald.

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 14:44
Rolf Eijgenraam - 0 reacties Artikel met fotoreportage

Afbeelding bij Lezing, signeersessie en veiling foto's van Teun Voeten

Oorlogsfotograaf Teun Voeten stelt 3 foto's uit zijn werk beschikbaar die op woensdag 5 november worden geveild in Boekhandel Kooyker, te Leiden. Daarnaast geeft de fotograaf een lezing en signeersessie.

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 13:26
Chris de Waard - 9 reacties

Afbeelding bij Gemeente koopt Breestraat 68: cadeauwinkel dicht

Cadeauwinkel Het Steentje aan de Breestraat 68 is dicht. De gemeente heeft het rijksmonumentale pand gekocht en laat het slopen. Op de plek waar het gebouw nu nog staat komt de nieuwe Catharinasteeg die ervoor moet gaan zorgen dat het winkelend publiek straks 'een rondje Aalmarkt' kan lopen. Of Het Steentje in de toekomst op een andere plek weer open gaat weet eigenaresse Amina van Rossum nog niet: "Als we dat doen, zetten we het op onze site".

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 12:09
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Maarten van Rossem presenteert boek in Museum van Oudheden

Maarten van Rossem presenteert op maandagavond 24 november in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden zijn nieuwe boek 'Europa volgens Maarten van Rossem'. Nadat het eerste exemplaar is overhandigd, kunnen bezoekers hun boek door de schrijver laten signeren.

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 11:28
Rolf Eijgenraam - 0 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Laatste week nominaties Leidse Vrijwilligersprijs

Leidse vrijwilligers kunnen tot 24 oktober genomineerd worden voor de Leidse Vrijwilligersprijs. De prijs, die voorheen de Co Verhoogprijs heette, wordt dit jaar op 10 december uitgereikt. Naast de vrijwilliger van het jaar wordt er ook een Aanmoedigingsprijs voor jongeren tot en met 27 jaar en een Organisatieprijs uitgereikt.

Lees meer »

Leiderdorp - woensdag 22 oktober 2014, 11:19
0 reacties

Afbeelding bij Vrouw gewond bij aanrijding op Engelendaal

Op de Engelendaal in Leiderdorp is maandagmiddag een fietsster geschept door een auto. Ze vrouw stak ter hoogte van de Winkelhof de straat over. Volgens ooggetuigen op een plek waar dat niet is toegestaan. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 10:25
1 reactie

Afbeelding bij Leidenaar aangehouden in thuiskwekerij hennep

De politie heeft gistermiddag in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan een hennepkwekerij opgerold. Daarbij is de 35-jarige bewoner aangehouden. In de woning werden enkele kweekruimten aangetroffen met een klein aantal hennepplanten. De hennep en de benodigdheden om het te kweken zijn in beslag genomen en vernietigd. (Foto: Politie).

Lees meer »

Leiden - woensdag 22 oktober 2014, 09:50
0 reacties

Afbeelding bij Verrassend WinkelWeekend met foto en film

Komend weekeinde staat de Leidse binnenstad in het teken van Film & Fotografie. Tijdens het Verrassend Winkel Weekend kan onder meer de openlucht fototentoonstelling van het International Photo Festival Leiden worden bezocht met een speciale expositie van het New Yorkse filmfestival Photoville te zien.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 21 oktober 2014, 10:58
0 reacties

Afbeelding bij Politie zoekt getuigen van beroving blinde vrouw

De recherche in Leiden is dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over een laffe poging om een blinde vrouw te beroven. Ook is men op zoek naar de twee mannen die het slachtoffer te hulp schoten. De 62-jarige vrouw liep op zaterdag 11 oktober om 19.30 uur op de Stationsweg toen een nog onbekende blanke jongen van ongeveer 20 jaar probeerde om haar geld afhandig te maken. Omstanders grepen en, waarop de jongen er vandoor ging.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 21 oktober 2014, 10:30
Ivo van Spronsen - 10 reacties

Afbeelding bij VVD wil meer mensen uit bijstand aan de slag

De Leidse VVD wil dat ondernemers in de stad in staat worden gesteld meer mensen in dienst nemen die nu in de bijstand zitten. En de gemeente moet daarbij helpen, stelt de gemeenteraadsfractie in vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 23:52
1 reactie

Afbeelding bij Debatavond over sociaal leenstelsel voor studenten

De jongeren van de ChristenUnie, PerspectieF, organiseren woensdag 22 oktober een debatavond over het sociaal leenstelsel. De Utrechtse student en ChristenUnie fractievoorzitter Maarten van Ooijen gaat in debat met D66-er Hanna Hekkert die secretaris Politiek is in het landelijk bestuur van de Jonge Democraten.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 15:12
0 reacties

Afbeelding bij Brandweer voorkomt zinken van lekke woonboot

De brandweer heeft vrijdag voorkomen dat een lekke woonboot aan het Utrechtse Jaagpad is gezonken. Er was een lek ontstaan in de toiletruimte van de boot. De brandweer was snel ter plaatse en maakte een gat in de vloer om een pomp in het ruim te kunnen plaatsen. Zo werd voorkomen dat de woonboot zonk. Tijdens de 'reddingsactie' werd voor de zekerheid wel een deel van de inboedel aan wal gebracht.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 12:01
3 reacties

Afbeelding bij Dronken vernielers op heterdaad betrapt

Twee mannen uit Delft liepen in de nacht van zaterdag op zondag een boete op toen zij op heterdaad betrapt werden bij het vernielen van een aantal plantenbakken. Het duo liep kort na middernacht in de Groenesteeg bij de Uiterstegracht. Ze maakten veel herrie en trokken tijdens het langslopen buxusplanten uit enkele plantenbakken. Ook vielen ze voorbij rijdende fietsers lastig.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:59
0 reacties

Afbeelding bij Leidenaar opgepakt in gestolen auto

Politieagenten hielden zaterdag, even na middernacht, een 50-jarige Leidenaar aan die in een gestolen auto reed. De agenten zagen de man met een aantal andere personen staan op de Julianakade. De man liep na een kort gesprekje met de andere mannen naar een personenauto die even verderop geparkeerd stond. Uit onderzoek bleek vervolgens dat deze auto was gestolen bij een woninginbraak in de Piet Heinlaan in Oegstgeest.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:55
1 reactie

Afbeelding bij Forse boete voor zwartrijder die controleurs beledigde

Een 24-jarige Katwijker kreeg zaterdag een flinke boete toen hij bij een controle in de bus de controleurs beledigde. De controleurs spraken de man om 20.15 uur aan in de bus op de Plesmanlaan.Toen bleek dat hij geen geldig plaatsbewijs kon overleggen, schold hij de toezichthouders uit. Die hielden hem daarop aan. Hij werd ingesloten voor nader verhoor en de politie maakte vervolgens proces-verbaal tegen hem op.

Lees meer »

Alphen aan den Rijn - maandag 20 oktober 2014, 11:36
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Avifauna: Politie spoort 14 gestolen vogels op

De recherche van Alphen aan den Rijn heeft op 10 oktober in een schuur in Den Bosch 14 van de 36 gestolen vogels uit Avifauna teruggevonden. Dat is zojuist bekend gemaakt. Sommige vogels verkeerden in een zorgwekkende toestand, één van de vogels was inmiddels overleden. Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:31
0 reacties

Afbeelding bij Controle fietsverlichting: lampjes in plaats van boetes

De politie heeft vrijdag samen met de Fietsersbond een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Beestenmarkt in Leiden. Er werd van 20.30 uur tot 23.30 uur gecontroleerd. Fietsers die geen verlichting voerden konden kiezen voor een boete of een lampenset van 8 euro. De fietsersbond heeft 120 verlichtingssetjes op fietsen gemonteerd.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 19:21
0 reacties

Afbeelding bij Auto over de kop op Haagweg; bestuurder gewond

Op de Haagweg in Leiden vloog eind van de middag een auto uit de bocht, botste tegen een boom en sloeg vervolgens over de kop. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 18:30
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Koninklijke onderscheiding voor conservator Museum Volkenkunde

Professor doctor Matthias Forrer ontvangt vandaag een Koninklijke onderscheiding. Voor zijn werk als conservator Japan en Korea bij het Rijksmuseum van Volkenkunde wordt Forrer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Na dertig jaar bij het museum gewerkt te hebben neemt Matthi Forrer nu afscheid.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 17:16
Chris de Waard - 5 reacties

Afbeelding bij Paarden Professorenwijk moeten definitief weg

De paarden en geiten die op een landje tussen de woonhuizen in de Professorenwijk staan, moeten defeinitief weg. Dat heeft het college van B en W geantwoord op vragen van de Leidse Partij voor de Dieren. Ook de stallen moeten worden gesloopt. Eigenaar van het terrein en de (op)stallen is de Leidse ondernemer Jan Verbaan die niet van plan is gehoor te geven aan het besluit van het stadsbestuur. "Dat landje is van een bedrijf waar ik bemoeienis mee heb en wordt gebruikt door m'n zwager. Die heeft nog nooit wat van de gemeente gehoord en ik ook niet."

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 15:36
Chris de Waard - 10 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Leiden houdt geld inpassing RijnlandRoute achter de hand

Het klopt niet dat Leiden geen extra geld wil steken in een betere inpassing van de RijnlandRoute. Dat zegt wethouder Robert Strijk naar aanleiding van de uitspraken van gedeputeerde Ingrid de Bondt, gistermiddag bij Sleutelstad FM. Wel klopt het dat Leiden op dit moment de kaarten nog tegen de borst houdt. Pas als er uit de aanbesteding concrete offertes rollen waarin exacte bedragen staan, wil Strijk beslissen of daar geld voor is.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

Aanmelden nieuwsbrief