Rechtstreeks naar inhoud gaan

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Soundcloud
  • 'Sleutelstad.nl Nieuws' rss feed

Laatste update: maandag 20 oktober 2014, 15:17

  • banner LM_vww2014-10_sleutelstadFM468x60.gif

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 15:12
0 reacties

Afbeelding bij Brandweer voorkomt zinken van lekke woonboot

De brandweer heeft vrijdag voorkomen dat een lekke woonboot aan het Utrechtse Jaagpad is gezonken. Er was een lek ontstaan in de toiletruimte van de boot. De brandweer was snel ter plaatse en maakte een gat in de vloer om een pomp in het ruim te kunnen plaatsen. Zo werd voorkomen dat de woonboot zonk. Tijdens de 'reddingsactie' werd voor de zekerheid wel een deel van de inboedel aan wal gebracht.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 12:01
0 reacties

Afbeelding bij Dronken vernielers op heterdaad betrapt

Twee mannen uit Delft liepen in de nacht van zaterdag op zondag een boete op toen zij op heterdaad betrapt werden bij het vernielen van een aantal plantenbakken. Het duo liep kort na middernacht in de Groenesteeg bij de Uiterstegracht. Ze maakten veel herrie en trokken tijdens het langslopen buxusplanten uit enkele plantenbakken. Ook vielen ze voorbij rijdende fietsers lastig.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:59
0 reacties

Afbeelding bij Leidenaar opgepakt in gestolen auto

Politieagenten hielden zaterdag, even na middernacht, een 50-jarige Leidenaar aan die in een gestolen auto reed. De agenten zagen de man met een aantal andere personen staan op de Julianakade. De man liep na een kort gesprekje met de andere mannen naar een personenauto die even verderop geparkeerd stond. Uit onderzoek bleek vervolgens dat deze auto was gestolen bij een woninginbraak in de Piet Heinlaan in Oegstgeest.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:55
1 reactie

Afbeelding bij Forse boete voor zwartrijder die controleurs beledigde

Een 24-jarige Katwijker kreeg zaterdag een flinke boete toen hij bij een controle in de bus de controleurs beledigde. De controleurs spraken de man om 20.15 uur aan in de bus op de Plesmanlaan.Toen bleek dat hij geen geldig plaatsbewijs kon overleggen, schold hij de toezichthouders uit. Die hielden hem daarop aan. Hij werd ingesloten voor nader verhoor en de politie maakte vervolgens proces-verbaal tegen hem op.

Lees meer »

Alphen aan den Rijn - maandag 20 oktober 2014, 11:36
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Avifauna: Politie spoort 14 gestolen vogels op

De recherche van Alphen aan den Rijn heeft op 10 oktober in een schuur in Den Bosch 14 van de 36 gestolen vogels uit Avifauna teruggevonden. Dat is zojuist bekend gemaakt. Sommige vogels verkeerden in een zorgwekkende toestand, één van de vogels was inmiddels overleden. Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn.

Lees meer »

Leiden - maandag 20 oktober 2014, 11:31
0 reacties

Afbeelding bij Controle fietsverlichting: lampjes in plaats van boetes

De politie heeft vrijdag samen met de Fietsersbond een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Beestenmarkt in Leiden. Er werd van 20.30 uur tot 23.30 uur gecontroleerd. Fietsers die geen verlichting voerden konden kiezen voor een boete of een lampenset van 8 euro. De fietsersbond heeft 120 verlichtingssetjes op fietsen gemonteerd.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 19:21
0 reacties

Afbeelding bij Auto over de kop op Haagweg; bestuurder gewond

Op de Haagweg in Leiden vloog eind van de middag een auto uit de bocht, botste tegen een boom en sloeg vervolgens over de kop. De bestuurder raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 18:30
Rolf Eijgenraam - 0 reacties

Afbeelding bij Koninklijke onderscheiding voor conservator Museum Volkenkunde

Professor doctor Matthias Forrer ontvangt vandaag een Koninklijke onderscheiding. Voor zijn werk als conservator Japan en Korea bij het Rijksmuseum van Volkenkunde wordt Forrer benoemd tot Officier in de Orde vcan Oranje-Nassau. Na dertig jaar bij het museum gewerkt te hebben neemt Matthi Forrer nu afscheid.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 17:16
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Paarden Professorenwijk moeten definitief weg

De paarden en geiten die op een landje tussen de woonhuizen in de Professorenwijk staan, moeten defeinitief weg. Dat heeft het college van B en W geantwoord op vragen van de Leidse Partij voor de Dieren. Ook de stallen moeten worden gesloopt. Eigenaar van het terrein en de (op)stallen is de Leidse ondernemer Jan Verbaan die niet van plan is gehoor te geven aan het besluit van het stadsbestuur. "Dat landje is van een bedrijf waar ik bemoeienis mee heb en wordt gebruikt door m'n zwager. Die heeft nog nooit wat van de gemeente gehoord en ik ook niet."

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 15:36
Chris de Waard - 7 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Leiden houdt geld inpassing RijnlandRoute achter de hand

Het klopt niet dat Leiden geen extra geld wil steken in een betere inpassing van de RijnlandRoute. Dat zegt wethouder Robert Strijk naar aanleiding van de uitspraken van gedeputeerde Ingrid de Bondt, gistermiddag bij Sleutelstad FM. Wel klopt het dat Leiden op dit moment de kaarten nog tegen de borst houdt. Pas als er uit de aanbesteding concrete offertes rollen waarin exacte bedragen staan, wil Strijk beslissen of daar geld voor is.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 15:15
0 reacties

Afbeelding bij Laatste kans inzenden nieuwe stadsdichter

Iedereen die in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten of Oegstgeest woont en over uitzonderlijk dichttalent beschikt kan zich nog twee dagen aanmelden als nieuwe Leidse stadsdichter. Geïnteresseerde dichters moeten drie gedichten insturen waarvan er minstens één over Leiden of over een Leidse gebeurtenis gaat. 

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 15:13
Rolf Eijgenraam - 8 reacties

Afbeelding bij 3 Oktober app lek: privacygevoelige gegevens op straat

De druktemeter-app die door de politie werd aangeboden voor het Leidens Ontzet lekt locatiegegevens, dat blijkt uit onderzoek van Mark Koek van QCSec. De app werd eerder ingezet voor grote evenementen als de Gay Pride, Koningsdag en de wandelvierdaagse. De VVD en D66 fracties in de Leidse gemeenteraad hebben hun zorgen hierover uitgesproken en vragen gesteld aan het college.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 12:18
Chris de Waard - 4 reacties

Afbeelding bij Zaterdag weer bomen en struiken inleveren bij kweektuin Singelpark

De Vrienden van het Singelpark organiseren zaterdag een bomen en struiken inlevermiddag bij de Kweektuin van het Singelpark. Er is vooral belangstelling voor bijzondere soorten die later een plek kunnen krijgen in het Singelpark. In de Kweektuin komt de komende tijd weer wat plek vrij, omdat de eerste aanplanten gaan verhuizen naar groene delen van de singelrand die tot het Singelpark gaan behoren.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 12:11
0 reacties

Afbeelding bij Leiden stopt weer met roken

Stoppen met roken wordt vaak als moeilijk ervaren. Vier van de tien rokers willen wel graag stoppen, maar zouden daarbij steun wel prettig vinden. Voor wie die extra steun wil, start op donderdagavond 30 oktober de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' bij de GGD Hollands Midden in Leiden. Deze begeleiding bij het stoppen met roken wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 11:59
0 reacties

Afbeelding bij Alleen Bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen

Op zondag 9 november kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd. De Bokkenwandeling is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder evenement waarbij honderden mensen proeven van de Hollandse biercultuur.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 11:48
0 reacties

Afbeelding bij Argentijnse meestergitarist bij de X

Zondag 26 oktober organiseert Muziekpodium De X een concert van het befaamde Argentijnse Hernan Reinado Trio met een mix van Argentijnse folk, tango, flamenco en jazz. De Argentijnse meestergitarist en componist Hernán Reinaudo tourt voor de vijfde keer door Europa, deze keer om zijn nieuwe CD voor te stellen. Na zijn intrigerende soundtrack van de geprezen film La Máquina Que Hace Estrellas werd het tijd voor een geheel nieuw project met eigenzinnige composities waarvoor hij enkele vooraanstaande Argentijnse musici uitnodigde.

Lees meer »

Leiden - donderdag 16 oktober 2014, 11:45
0 reacties

Afbeelding bij Drugsdealers opgepakt bij LUMC-terrein

De politie heeft gisteren twee Leidenaren aangehouden die in de omgeving van de Albinusdreef, bij het LUMC, drugs aan het dealen waren. Agenten in burger zagen de overdracht van drugs en hebben de verdachten - mannen van 24 en 36 jaar -  ter plaatse aangehouden. Bij het duo werden zakjes met verdovende middelen aangetroffen. deze zijn in beslag genomen.

Lees meer »

Teylingen - donderdag 16 oktober 2014, 11:34
0 reacties

Afbeelding bij Leidse inbreker gepakt in Teylingen

Politieagenten hielden gisternacht om 04.00 uur in Teylingen een 31-jarige Leidenaar aan die op een gestolen bromfiets rond reed. Uit onderzoek bleek dat de man ook nog een woninginbraak had gepleegd. De man had een aantal gestolen goederen, waaronder een navigatiesysteem en mobiele telefoon bij zich. Hij werd dan ook ingesloten voor nader verhoor.

Lees meer »

Leiden - woensdag 15 oktober 2014, 18:36
Chris de Waard - 42 reacties Artikel met audio

Afbeelding bij Leiden steekt geen euro in betere inpassing RijnlandRoute

De gemeente Leiden heeft geen euro extra beschikbaar gesteld voor een betere inpassing van de RijnlandRoute bij de Stevenshof of de Oostvlietpolder. Dat blijkt uit het Provinciale Inpassingsplan (PIP) dat het college van Gedeputeerde Staten gisteren heeft vastgesteld. Begin dit jaar maakte vooral D66 Leiden zo'n betere inpassing tot speerpunt van de gemeenteraadsverkiezingen door er miljoenen voor uit te trekken in het verkiezingsprogramma.

Lees meer »

Noordwijk - woensdag 15 oktober 2014, 18:25
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Robot brengt stroomkabel windmolenpark aan land bij Noordwijk

Een robot heeft vanmorgen op het strand in Noordwijk de ruim 25 kilometer lange stroomkabel aan land gebracht die het nieuwe windmolenpark Luchterduinen met het vasteland moet verbinden. Kabellegschip Ndurance van Boskalis liep daarvoor op zo'n 300 meter van de kust bewust aan de grond. Bij vloed komt het schip weer los en brengt het de kabel verder de zee op.

Lees meer »

Oegstgeest - woensdag 15 oktober 2014, 18:16
0 reacties

Afbeelding bij Automobilist botst op paal bij rotonde in Oegstgeest

Een automobilist is op de rotonde op de Laan van Oud Poelgeest in Oegstgeest tegen een lantaarnpaal gebotst. Waarschijnlijk verloor de bestuurder de macht over het stuur toen hij op de rotonde reed. De man bleef ongedeerd, zijn auto ligt behoorlijk in de kreukels. (Foto: Toon van der Poel).

Lees meer »

Leiden - woensdag 15 oktober 2014, 17:59
1 reactie Artikel met audio

Afbeelding bij Benno L. mag onder voorwaarden contact hebben met minderjarigen

Naar aanleiding van de uitspraak in kort geding van maandag 6 oktober in de zaak die Benno L. had aangespannen tegen de staat, wijzigt het OM drie voorwaarden van de voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.). De voorzieningenrechter oordeelde dat het OM twee voorwaarden, het gebiedsverbod en het contact met minderjarigen, enigszins moet aanpassen. Verder oordeelde de rechter dat de enkelband als controlemiddel alleen mag worden gebruikt als het OM die controle in zijn voorwaarden heeft opgenomen.

Lees meer »

Leiden - woensdag 15 oktober 2014, 11:31
Chris de Waard - 0 reacties

Afbeelding bij Gemeente Leiden wordt geen goed doel

Leiden gaat geen gemeentelijke goede-doelenstichting oprichten. VVD-raadslid Juliette Gilissen had dat plan een jaar geleden ingediend om het makkelijker te maken voor mensen om geld te geven aan projecten in de stad die ze een warm hart toedragen. Bijkomend voordeel zou de betrokkenheid van de gemeente moeten zijn, om zo de gesteunde doelen ook te helpen realiseren.

Lees meer »

Leiden - woensdag 15 oktober 2014, 11:23
0 reacties

Afbeelding bij LUMC Wetenschapsdag in teken van 'kennis maken'

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert op zondag 26 oktober zijn jaarlijkse wetenschapsdag. Het thema is dit jaar 'Maak kennis in het LUMC!' Op het Leidse Plein - in de centrale hal en bij het Boerhaaveplein in het LUMC - presenteren meer dan 25 afdelingen zich. Daarnaast zijn er lezingen in de collegezalen en is het Anatomisch Museum geopend.

Lees meer »

Leiden - woensdag 15 oktober 2014, 11:18
5 reacties

Afbeelding bij Auto knalt tegen leuning Trekvlietbrug

Vanmorgen vroeg is een automobilist uit de bocht gevlogen op de Voorschoterweg in Leiden. Daarbij knalde hij tegen de railing van de Trekvlietbrug. De twee inzittenden bleven ongedeerd, maar de auto raakte zwaar beschadigd.

Lees meer »

Katwijk - woensdag 15 oktober 2014, 11:07
0 reacties

Afbeelding bij Twee gewonden bij frontale botsing in Katwijk

Bij een frontale aanrijding op de Wassenaarseweg in Katwijk is gisteren een 19-jarige automobilist zwaargewond geraakt. De jongen botste om 16.50 uur met zijn auto frontaal op een tegenligger. Zowel de bestuurder van deze personenauto, een 35-jarige inwoner uit Noordwijkerhout als de 19-jarige man uit Wassenaar raakten daarbij gewond.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 14 oktober 2014, 12:00
0 reacties

Afbeelding bij Politie op zoek naar daders woningoverval Ter Haarkade

Het zogenaamde Twister-overvallenteam van de politie is op zoek naar informatie over een woningoverval aan de Ter Haarkade in Leiden. Daarbij werd door nog onbekende daders op maandag 15 september - onder bedreiging van een vuurwapen - onder andere een grote hoeveelheid hairextensions en een aantal bankpassen buitgemaakt. Eén van de daders heeft twee opvallende tatoeages in zijn gezicht en hals.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 14 oktober 2014, 11:59
1 reactie

Afbeelding bij Politie zoekt dader beroving blinde vrouw

Een nog onbekende man heeft afgelopen zaterdagavond geprobeerd om een 62-jarige vrouw te beroven op de Stationsweg. Het blinde slachtoffer liep rond 19.30 uur op de Stationsweg, toen een onbekende man haar vastgreep en om geld vroeg. Omstanders zagen het gebeuren en trokken haar belager weg. De man rende weg in de richting van de Steenstraat.

Lees meer »

Leiderdorp - dinsdag 14 oktober 2014, 11:56
0 reacties

Afbeelding bij Vier aanhoudingen na vernielingen in Leiderdorp

Vier jongemannen in de leeftijd van 20 tot 22 jaar en afkomstig uit Den Haag, Helmond en Eindhoven zijn zaterdagavond in de cel geëindigd. Het viertal trok op de Zijlstroom in Leiderdorp eerst een hek uit de grond en vernielde vervolgens een pas aangeplante boom. Hierna stapten zij in een limousine en reden weg. Agenten zagen de auto rijden en hielden de bestuurder en het viertal dat achterin vervolgens aan wegens de vernielingen.

Lees meer »

Leiden - dinsdag 14 oktober 2014, 11:54
2 reacties

Afbeelding bij Insluiper betrapt en overgedragen aan politie

Agenten hebben afgelopen vrijdagavond een insluiper aangehouden op de Kanaalstraat. De bewoners betrapten de 32-jarige man uit Leiden op heterdaad toen hij via de achterdeur binnenkwam en een portemonnee wegnam. Zij belden de politie en renden achter de man aan. Na een korte achtervolging, kregen zij hem te pakken en hielden hem vast tot dat de politie arriveerde.

Lees meer »

« Ouder nieuws

Bekijk het archief

Aanmelden nieuwsbrief